ajánlott oldalak

Pelczné: Mindenki unja, hogy megint Magyarországot citálják

A köztársasági elnök szerda este jelentette be, hogy aláírja az alaptörvény negyedik módosítását. A bejelentésnek visszhangja még nem, előszele viszont volt Brüsszelben, az Európai Parlamentben ismét megkérdőjelezték, hogy Magyarország jogállam-e – mondta a Kossuth Rádiónak Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti képviselő.
Létrehozva: 2013. március 14., 14:36
nyomtat küld

Felmerült, hogy eljárást kezdeményeznek Magyarország ellen a hetes cikkely alapján, ennek nyomán megfoszthatják hazánkat a szavazati jogától, kizárva ezzel az uniós döntéshozatalból – jegyezte meg a képviselő. A korábbi támadások után most újabbak érkeznek, akár "egy folytatásos regény” – jellemezte a helyzetet a politikus hozzátéve: más szereplőkkel, de ugyanazt hallja. Kiemelte: a kritizálók részéről egyetlen konkrét megfogalmazás sem hangzott el, és „ne felejtsük, hogy két éve küzdenek azért, hogy valami pici dolgot találjanak, ami nem felel meg az uniós értékeknek” – magyarázta.

Különbizottság is járt Magyarországon, de nem találtak konkrétumot. Más államot nem vizsgálnak ennyire. Ez óriási bűne azoknak, akik hamis információkkal látják el a frakcióvezetőket – jelentette ki a képviselő. Pelczné Gáll Ildikó arról is beszélt, hogy az EP folyosóján teljes a nyugalom, „olyan ez, mint egy kötelező házi feladat, amit elvégeznek, majd mindenki teszi a dolgát”.

A politikus szerint a legjobb az lenne, ha „végigjátszanánk ezt a játékot”, mert az eljárást Magyarország is kérheti saját maga ellen, a képviselő szerint ennek azonban nem lenne értelme. "Mindenki unja, hogy megint Magyarországot citálják, miközben a módosítás része volt az alkotmánynak, ezt már vizsgálta korábban az Európai Tanács és a Velencei Bizottság is" - közölte.

A módosítás miatt az EP liberális frakcióvezetője azt kérte, hogy a csütörtökön kezdődő uniós csúcson tűzzék napirendre a magyar alaptörvény ügyét. Ezt az Európai Tanács elnöke szóba hozhatja, ám a soros elnök erre korábban úgy reagált: vannak ennél fontosabb ügyek is. Az Európai Unió ezer sebből vérzik, néhány provokátornak mégis az az érdeke, hogy Magyarországot vegyék napirendre – mondta a Kossuth Rádiónak Pelczné Gáll Ildikó.

(hirado.hu-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ