ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Vajon mit mutat a mérleg?

Alighanem néhány év múlva, visszatekintve is érdekes lesz a politikai elemzőknek 2013. első negyedéve. Érdekes lesz az ország helyzetét tekintve a maga ellentmondásos tényeivel. A mérleg egyik serpenyőjét nyomja az a kivételesen durva, ostoba és ízléstelen kampány, amely a neoliberális világlapok hasábjain, de az uniós politikában, az amerikai külügyérek belpolitikánkba való leplezetlen beavatkozásában és minden területen, tehát a gazdaságpolitikában, a kulturális életben, az alkotmányozásban és magában az alaptörvényben valami ördögi diktatórikus vészjelet akar minden áron felfedezni.
Létrehozva: 2013. április 9., 09:12
nyomtat küld

Egyszerűbben szólva: a világ antirasszista partizán- és bankárszövetsége valamilyen okból már évek óta rágalomhadjáratot folytat Magyarország és kormányzata ellen, de a közelgő országgyűlési választásokra tekintettel ebben a negyedévben – és nyilván a továbbiakban is – semmitől sem visszariadva törekszik a kormány megbuktatására és egy kedve szerint való kisebbségi kormány hatalomba segítésére. Miközben Európa testén a fekélyek sajnálatosan egyre inkább fölfakadnak, itthonról egy hírhedt szabaddemokrata „entellektüel” azt üzeni a nyugati testvéreinek, hogy Európa „fekélyes” góca Magyarország. Neki így az a szomorú sors jutott osztályrészül, hogy ebben a fekélyes gócban kell elszenvednie az életet.

Ezzel szemben az a különös helyzet állt elő, hogy a kormányzó pártok három közvélemény-kutató intézet átlaga szerint – közli a Portfolio.hu – növelték népszerűségüket ebben a negyedévben, mindössze egy évvel az új választások előtt. Ez a kormányok történetében kivételesnek számít. Ahelyett, hogy a hatalomvágyó „fekélyesek” tudomásul vennék, hogy gyűlölködésük és rágalomhadjáratuk eddig nem vezetett eredményre, egyre dühödtebben folytatják külföldről támogatott kampányukat. Nem akarják észrevenni, hogy azzal a neoliberális kapitalizmussal, amelynek ők a támogatói, akár liberális, akár baloldali, szocialista néven, a magyarság és Európa népei már nem óhajtanak azonosulni. Pontosabban, a népek nem akarják elfogadni a hatalmas vagyonok felhalmozását néhány multinacionális szervezet és intézmény és család kincstárában, miközben nekik egyre inkább a napi létezés is elemi gondot jelent. Azt pedig végképp nem értik, hogy az emberek nemzeti keretek között élnek, és e kereteket feloldó, szétziláló politikából nem kérnek, abból főleg nem, hogy idegenek osztogassák államuknak a parancsokat, ők meg a saját hazájukban betöltsék a mintacseléd szerepkörét.

Bíró Zoltán teljes írását a 2013. április 9-i Magyar Hírlapban olvashatják.

(Magyar hírlap, 2013. április 9.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések