ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A baloldal utolsó reményét is porrá zúzták

Ismételten súlyos vereséget szenvedtek a balliberális erők a hétvégi időközi választásokon, ráadásul a kormánypártok Szendrőn több mint 50 százalékos részvétel mellett szereztek sima abszolút többséget a többi jelölttel szemben, ami a baloldal egyik hónapok óta szajkózott reményét zúzta apró darabokra.
Létrehozva: 2013. április 22., 09:58
nyomtat küld

Ismét a baloldal súlyos vereségével zárultak a hétvégi időközi önkormányzati választások, így a „kormányváltó” erőknek egyre nehezebb lesz elhitetniük, hogy valóban reális alternatívát nyújtanak a Fidesszel szemben. A kormánypártok mind Barcson, mind Szendrőn meglehetősen nagy fölénnyel diadalmaskodtak, ami azt mutatja, hogy továbbra sem létezik az a masszív és elkötelezett tömeg, amely az eddigi kormányzással teljes mértékben elégedetlen lenne, és bízna az ellenzéki erőkben.

A Somogy megyei Barcson az MSZP meglehetősen furcsa visszalépését követően az ellenzéki szavazók egy jelölt mellé sorakozhattak föl. A Jobbik politikusa valóban sokkal jobban szerepelt, mint a párt országos átlaga, mivel 31,15 százalékot ért el, ami a több mint 20 százalékos részvétel mellett nem számít rossz eredménynek, de a szocialisták és más független aspiránsok indulása mellett minden bizonnyal lényegesen rosszabbul szerepeltek volna.

Fidesz–MSZP 52:22

A Fidesz–KDNP jelöltje a településen növelte a 2010-es választáson szerzett szavazati arányát, ami nyilván annak köszönhető, hogy csupán egy kihívóval kellett szembenéznie. A voksolás egyik nagy tanulsága, hogy az ellenzéki szavazók csupán kis részének jelent valódi alternatívát a Jobbik, és más ellenzéki jelölt híján sem szavaznak rájuk óriási arányban. A kormánypártok számára nagy eredmény, hogy egy ilyen versenyben is több mint 20 százalék járult az urnákhoz, ami egy efféle, nagyobb téttel nem rendelkező voksoláson mindenképpen magas részvételnek tekinthető.

Szendrőn Barccsal ellentétben már ringbe szállt a szocialista párt, azonban a várakozásával ellentétben nagyon komoly pofonba szaladt bele. A Fidesz jelöltje 52,61, az MSZP-é 22,67, míg a három független jelölt együttesen 22,72 százalékot ért el. A kormánypárt sikerét több dolog növeli: a településen 2010-ben még független polgármestert választottak, akinek még kihívója sem volt, továbbá a részvételi arány elérte az 53,32 százalékot, ami országgyűlési választáson is megfelelő eredménynek számítana.

Kovács András teljes írását az mno.hu-n olvashatja.

(mno.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések