|
|
|
|
Fontos a gyermekétkeztetés minőségének javítása
|
A gyermekétkeztetés minőségének javítása kulcskérdés, ezt a Mintamenza Program helyi- és bioélelmiszerek bevonásával meg is tudja valósítani – fogalmazott a vidékfejlesztési miniszter kedden Felcsúton, a témában tartott konferencián. |
Létrehozva: 2013. április 30., 15:39 | Utoljára frissítve: 2013. április 30., 15:40 |
nyomtat
|
küld
|
|
|
Fazekas Sándor a gyerekek jóléte szempontjából rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közétkeztetés során mi kerül asztalukra. Úgy vélte, hogy az élelmezésvezetőknek egyre nagyobb mértékben alkalmazniuk kell a helyi termékeket, míg a helyi gazdák számára a program újabb lehetőséget jelent a piacszerzésre. Hangsúlyozta: a magyar mezőgazdaság képes arra, hogy a programot ellássa megfelelő alapanyaggal. Az árakról azt mondta, hogy a helyi beszerzések olcsóbbak lehetnek, mert sem marketing, sem szállítási költségekkel nem kell számolni. A Mintamenza Program közép-dunántúli projektindító rendezvényén Paller Judit országos tiszti főorvos közölte: az elsődleges cél az egészséges táplálkozás meghonosítása a közétkeztetésben. További fontos szempont, hogy a gyerekeken keresztül formálni tudják a családok otthoni étkezési szokásait is. A program eredetileg 2010-ben Békés megyében indult, miután az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2009-ben végzett felmérése "katasztrofálisnak" minősítette az óvodák és az iskolák közétkeztetését. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint Magyarország táplálkozással összefüggő egészségügyi mutatói a legrosszabbak közé tartoznak az Európai Unióban. Az egészség megőrzésében az egyik legfontosabb elem a helyes táplálkozás.
(MTI-fidesz.hu)
|
|
|
Jelenleg nincs információ
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
|
|