ajánlott oldalak

Műfüves focipályán rúghatják a bőrt a legkisebbek Józsefvárosban

A legendás Aranycsapat játékosa, Buzánszky Jenő és Kocsis Máté polgármester megállapodott, Józsefvárosban is elindul az Ovi- Foci Program. A beruházáshoz szükséges önrészt Józsefváros Önkormányzata biztosította, közel 3 millió forint értékben, a fennmaradó mintegy 5 millió forintot az Aranycsapat hátvédjének alapítványa állja.
Létrehozva: 2013. május 25., 10:27 | Utoljára frissítve: 2013. május 25., 10:29
nyomtat küld

Június végére elkészül az a multifunkcionális sportpálya, amelyet a józsefvárosi Koszorú Óvoda udvarában valósítanak meg az Ovi- Foci Program keretében.  A 6 x 12m- es, műfüves pálya kifejezetten a legkisebbek számára nyújt majd lehetőséget a mozgásra, legyen szó akár focizásról, akár kézi-vagy kosárlabdázásról.

A program a legendás Aranycsapat egykori tagja, Buzánszky Jenő által alapította Ovi- Foci Közhasznú Alapítványnak köszönhetően indulhatott hódító útjára. A támogatási szerződés ünnepélyes aláírásán a 49-szeres válogatott labdarúgó elmondta, a cél az, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a mozgás örömével és fontosságával. A lényeg tehát az egészséges életre nevelés– tette hozzá.

A szerződés szerint az alapítvány vállalta, hogy az önkormányzat fenntartásában működő óvoda udvarára műfüves sportpályát telepít, illetve biztosítja a futballfoglalkozások megtartásához szükséges eszközöket – bójakészletet, rúdkészletet, koordinációs karikákat, koordinációs létrákat, mini kapukat, labdákat –, valamint megfelelő képzést nyújt az óvodapedagógusok számára a foglalkozások megtartásához. Józsefváros Önkormányzata 2,85 millió forint önrésszel járult hozzá a bruttó 8 millió forintos sportpálya megvalósításához.

2012-ben összesen 33 óvodában valósult meg a program, közel 260 millió forintból. Kezdetben négy budapesti kerületben: Újbudán, Kőbányán, Zuglóban és Újpesten indult el a program, amelyhez mostanra a vidéki települések mellett, ötödik budapesti kerületként Józsefváros is csatlakozott.

(jozsefvaros.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ