ajánlott oldalak

Önkormányzati összefogás az árvízi védekezésben

Önkormányzati szövetségek arra kérik a településeket, hogy erejükhöz mérten, a szolidaritást kifejezve, lakosonként 50-100 forint közötti összeget ajánljanak fel az árvízi védekezéshez– jelentette be Kósa Lajos pénteki sajtótájékoztatóján, melyen megjelent több önkormányzati szövetség vezetője is.
Létrehozva: 2013. június 7., 15:07 | Utoljára frissítve: 2013. június 7., 15:41
nyomtat küld

Maximális erőfeszítést kíván mindenkitől a történelmi vízállás és árvíz a Dunán. Mi, önkormányzati vezetők pontosan tudjuk, mit jelent ez, mert majdnem minden önkormányzatot ér különböző időszakonként természeti katasztrófa – hangsúlyozta Kósa Lajos. A politikus elmondta, szeretnék a szolidaritásukat kifejezni, ezért az önkormányzati szövetségek arra kérik a tagjai közé tartozó településeket, hogy támogassák az árvízi védekezést felajánlásaikkal. Minden település erejéhez mérten, a szolidaritást kifejezve, lakosonként 50-100 forint közötti összeget ajánljon fel egy kincstári számlára – mondta el Kósa Lajos.

Fotó: fidesz.hu

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, mindenkinek érezni kell az országban, hogy amikor egy ilyen katasztrófa történik, akkor egy közösség áll mögötte, nem egyedül védekezik.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy maga a védekezés is nagyon sokba kerül, nemcsak a bajbajutottak segítése.  A képviselő szerint a felajánlásokból 250-500 millió forint közötti összeg folyhat be, mely nagyságrendileg egynapi védekezés költségét fedezné.

Debrecen polgármestere elmondta, a jelen levő elnökök által vezetett öt önkormányzati szövetség lefedi az ország lakosságának háromnegyedét. A sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke mellett részt vett Láng Zsolt, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Dancsó József, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Kósa Lajos közölte, a jelen levőkön kívül a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége is támogatja az akciót, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége pedig saját eszközeikkel is segíti az árvízi védekezést.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ