ajánlott oldalak

Jelentős forgalmi változások lesznek Budapesten

Jelentős forgalmi változások lesznek a közösségi közlekedésben a szombati üzemkezdettől Budapesten, lezárják a Batthyány téri metróaluljárót, valamint a 19-es és a 41-es villamos Clark Ádám téri alagútját is - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.
Létrehozva: 2013. június 7., 21:21
nyomtat küld

A Batthyány téren a metróállomást és az aluljárót is lezárják, a 2-es metró szerelvényei áthaladnak az állomáson, a HÉV-ek pedig csak a Margit hídig közlekednek. Az első HÉV-szerelvény indulásától összevont HÉV- és metrópótló autóbuszok közlekednek a Széll Kálmán tér - Batthyány tér  - Margit híd, budai hídfő - Szépvölgyi út - Tímár utca - Szentlélek tér útvonalon M2-H5 jelzéssel. A buszok egész nap 10 percenként, munkanapokon csúcsidőszakban 5 percenként járnak.

Változik a Batthyány térre közlekedő buszok menetrendje is: a 11-es és a 111-es autóbuszok a Széll Kálmán térre, a 160-as és a 260-as buszok pedig a Nyugati pályaudvarra közlekednek.  A 19-es és a 41-es villamosokat a Clark Ádám téri lévő aluljáró lezárása miatt elterelik: a 19-es rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomástól csak a Clark Ádám térig jár, míg a 41-es villamosok a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán a Széll Kálmán térre mennek.  A Margitsziget lezárása miatt a hétvégén a 234-es buszok a Szentlélek térig változatlan útvonalon közlekednek, majd az Árpád hídi metrómegállóhoz irányítják őket, ez lesz a végállomás.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ