ajánlott oldalak

Folyamatosan erősítik a gátat Győrújfaluban

Folyamatos az árvízi védekezés Győrújfaluban - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság szombat hajnali közleményében, amely szerint a megye 17 településén 4835-en küzdöttek az este és az éjjel az árral.
Létrehozva: 2013. június 8., 10:38
nyomtat küld

Pénteken a védekezéshez összesen 290 ezer zsákban, 2190 köbméter homokot használtak fel. A település kiürítése során 225 lakosa hagyta el Győrújfalut, közülük 34-en a katasztrófavédelmi igazgatóság által szervezett busszal, 187-en saját járművel távoztak. A védelmi bizottság adatai szerint 207-en rokonoknál, ismerősöknél találtak szállást, míg négy embert a mentők szállítottak a győri kórházba, a győrújbaráti befogadó helyet csupán 15-en vették igénybe, közülük kettőt egészségügyi intézetbe kellett szállítani - tudatták. Az elhelyezést igénylőket Győrújbaráton az általános iskola sportcsarnokában szállásolták el.

Mecséren és Dunaszentpálon a gátak bordás megtámasztása zajlik, Ásványrárón a védmű elkészült, itt a buzgárok mellett a töltés javítása ad munkát a védekezőknek, Gönyűn töltésmagasítás, homokzsákolás és gáterősítés folyik. Itt az átázott talaj miatt fél kilométeren új védművet is fel kell húzni. Több településen folyamatos járőrszolgálat figyeli a gátakat.

A védekezési munkálatokhoz az este és az éjszaka folyamán 724 erő- és szállítógépet (köztük 3 helikoptert), 6 szivattyút, és 350 egyéb technikai eszközt használtak.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ