ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Orbán: Jól teljesít az állam a veszélyhelyzetben

A magyar állam ma jól teljesít, ha veszélyhelyzetről van szó - mondta Orbán Viktor a katasztrófavédelem és a rendvédelmi szervek árvízvédelmi munkáját értékelve a 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilapnak adott, szombaton megjelent egész oldalas interjújában.
Létrehozva: 2013. június 8., 10:51
nyomtat küld

"Az a minimum, hogy az államnak itt hibátlanul kell végeznie a munkáját. A vízügyesektől a tartalékosokig, a katonai műszaki egységektől a rendőrtiszti főiskolás diákokig mindenki végzi a dolgát. "Még a börtönökből is kihoztuk az elítélteket, ahol ez lehetséges volt" - ismertette a miniszterelnök, aki külön méltatta az önkéntesek munkáját, és kijelentette: "ilyen mértékű összefogást én még nem tapasztaltam, pedig jó néhány árvízi védekezést levezényeltem már". A kormányfő szerint a márciusi hóhelyzetet nem lehet összehasonlítani az árvízzel, mert az előző rövid lefutású veszélyhelyzet volt, ahol nem állt fent közvetlen életveszély. Az árvízi védekezés viszont hosszú, elhúzódó küzdelem. A gátak magasításának maximumát elérték, azonban ilyen magas vízállás még sohasem volt. A legrosszabb forgatókönyv alapján terveztek meg mindent, és az esetleges kitelepítésre is felkészültek - tette hozzá.
  
A miniszterelnök pénteken tette le a Bridgestone tatabányai gumiabroncsgyárának bővítését célzó beruházás alapkövét, ennek kapcsán elmondta: már most 160 ezerrel dolgoznak többen, mint a választások előtt. "Továbbra is tartom azt a vállalásomat, hogy egymillió új munkahelyet teremtünk 10 év alatt. Ha kapok tíz évet a választóktól, akkor meg is fogom csinálni" - jelentette ki. A kormányfő szerint a választások ellenére nem lesz túlköltekezés 2014-ben, mert "van egy világos határ, a 2,8 százalékos hiány, amit ha Magyarország átlép, akkor az államadósság növekedik, és rövid távon jön a pénzügyi összeomlás" - fogalmazott.
  
Orbán Viktor rámutatott, amilyen arányban 2,8 százalék alatt tartjuk a hiányt, olyan arányban csökken az államadósság, ez Magyarország nemzeti érdeke, majd hozzátette, az Európai Unió folyamatosan kétségbe vonta, nem ismerte el ezt a szándékot. "Mára elismerte, de ettől függetlenül nekünk jövőre is ugyanezt kell tennünk" - jelentette ki. A miniszterelnök a tervezett új komáromi Duna hídról elmondta, hogy a kérdés szóba kerül szlovák miniszterelnökkel való találkozóján július elején. A magyar fél a minél gyorsabb megvalósítást szorgalmazza - tette hozzá.
  
Orbán Viktor beszélt arról is, hogy több javaslatot vizsgálnak a márkushegyi bánya 2014-re tervezett bezárására, a bánya rekultivációjára és a Vértesi Erőmű biomasszára való átállítására. Kijelentette, hogy 2014-ben csak olyan átalakításokat fognak végrehajtani Márkushegyen, amelynek eredményeként egyetlen ember sem fogja elveszíteni az állását, és mindenkinek lesz munkája 2014 után is.
  
A kormányfő Tatabányát "szimbolikus városnak" nevezte, szavai szerint a volt nagy szocialista iparvárosok sikervárossá fejlesztése az egyik legnagyobb munka. Elmondása szerint ezért Tatabányát, Dunaújvárost, Ózdot és Komlót külön kezeli, és sokat tesz azért, hogy ezek "ne a múlt városai, hanem a jövő modern ipari Magyarországának kis központjai legyenek".

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések