ajánlott oldalak

Pest megyében már senkinek sem kellett kiköltöznie

Kissé fellélegezhettek a hét első napján Pest megye északi részén az árvíz sújtotta települések, a vízszint csökkenésének köszönhetően senkit sem kellett kiköltöztetni - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
Létrehozva: 2013. június 10., 22:22
nyomtat küld

Spitz Alexandra tájékoztatása szerint a lassú javulását jelzi, hogy hétfőn közel ötvennel kevesebb munkagépre, szállítóeszközre és szivattyúra volt szükség, mint azt megelőzően, a gátakon pedig 113 emberrel kevesebben dolgoztak, mint vasárnap. Nagymaroson vasárnap este 10 óra óta 27 centimétert apadt a Duna, a hétfő esti mérés után 723 centimétert jelentettek. Vácon főként a buzgárok elleni védekezéssel telt a nap, Sződligeten, Verőcén, Kismaroson, Dunakeszin és Érden folyamatos figyelőszolgálat működik, hogy időben észleljék, ha gyengülnének a védművek. Kisoroszi továbbra is el van zárva a külvilágtól, de a községet megfelelően ellátják gyógyszerrel és élelmiszerrel - tette hozzá a szóvivő. Szigetmonostoron a vasárnapi gyors beavatkozás után tovább erősítették a gátakat, hogy megvédjék azt az öt utcával határolt területet, ahonnan kitelepítettek 162 lakost. Budapesttől délre főként Szigetszentmiklós, Százhalombatta, Szigetújfalu, Tököl, Makád és Lórév érintett a védekezésben, közülük négyben állami védvonal nyújt biztonságot a lakosságnak - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ