ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kiépült az ideiglenes védmű Bátán

Befejeződött az ideiglenes védmű kiépítése a Tolna megyei Bátán, ahol várhatóan szerdán az eddigi legnagyobb vízállást több mint harminc centiméterrel meghaladó szinten tetőzik a dunai árhullám - közölte a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDVI) igazgatóhelyettese kedden a településen.
Létrehozva: 2013. június 11., 12:29 | Utoljára frissítve: 2013. június 11., 13:11
nyomtat küld

Tóth Sándor az árvízi védekezésről tartott sajtótájékoztatón elmondta: jelenleg a 2500 méter hosszú védmű megerősítését végzik, a védelmi vonal legalább 30 centiméterrel magasabb a várható legnagyobb vízszintnél.
   
Közölte, kedd reggel 761 centiméteres vízállást mértek Bátánál, ahol a tetőzés szerda délután 775 centiméteren várható; az előre jelzett szint 34 centiméterrel haladhatja meg a 2002-es árvíz idején mért, eddigi legmagasabb, 741 centiméteres vízállást.
   
Tóth Ferenc Tolna megye kormánymegbízott arról számolt be, hogy Bátán keddre virradó éjszaka folytatták a védekezést, 267 ember dolgozott az ideiglenes gát megerősítésén. Hétfőn a Magyar Honvédség kétszáz katonát vezényelt Bátára, közülük százan este hat óra óta részt vesznek a védekezésben - tette hozzá.
   
Közlése szerint a honvédség helikoptereket is a térségbe irányított az esetleges azonnali intézkedések végrehajtásához.
   
A kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy a község ártéri részében fekvő 13 lakóházból 25 ember kitelepítését rendelte el a Tolna megyei védelmi bizottság; az otthonukat elhagyni kényszerülők számára a bátai sportcsarnokban befogadóhelyet rendezett be a katasztrófavédelem.
   
A sajtótájékoztatón elhangzott: a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság állományát 120 rendőrrel erősítették meg, Bátán az elhagyott házak körül éjszakánként folyamatos járőrszolgálatot látnak el.
   
Huszárné Lukács Rozália (Fidesz-KDNP), az 1700 lakosú település polgármestere közölte: már írásban is figyelmeztették a veszélyeztetett településrészen élőket, hogy hagyják el lakóházukat. Többen ennek ellenére nem költöztek ki otthonukból - jegyezte meg.
   
Tizenhat ember már elhagyta házát, jelenleg 19-en tartózkodnak az árvíz által fenyegetett épületekben. A polgármester azt mondta, bíznak abban, hogy délután három óráig ők mindannyian önként kiköltöznek a lakóházukból.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések