ajánlott oldalak

Soltész: A védekezés mindenhol egyformán fontos

A kormány a Duna magyarországi szakaszának minden pontján egyformán fontosnak tartja az árvízi védekezést - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.
Létrehozva: 2013. június 11., 18:59
nyomtat küld

Soltész Miklós azt követően, hogy Dunaszekcsőn a Katolikus Karitász munkatársaival szendvicset osztott a védekezőknek, majd Mohácson tájékozódott az árvízi helyzetről, hangsúlyozta: azzal, hogy Budapestet elhagyta az árhullám, a probléma még nem szűnt meg, a folyó alsóbb, Fejér, Bács, Tolna és Baranya megyei szakaszain zajló munkálatok is kiemelt figyelmet, támogatást kapnak.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Baranyában Dunaszekcsőn, Báron és Mohácson védekeznek. Dunaszekcsőn a gátat erősítik és magasítják, a település három házának melléképületébe víz szivárog, ott homokzsákokat helyeztek el a szakemberek. A Felső Duna soron ötven méter hosszan biztonsági okokból nyúlgátat építenek, míg Mohács több utcájában házak fóliázásán dolgoznak.

Az államtitkár a hivatásos állomány tagjai mellett kiemelte a civil szervezetek és az önkéntesek helytállását. Példaként hozta fel, hogy Majnek Antal kárpátaljai püspök harminc emberrel útnak indult, hogy a Duna alsó szakaszán segítsen a védekezésben.

Soltész Miklós kitért rá: a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül kedd délutánig mintegy 246 millió forint gyűlt össze a védekezés és a károsultak támogatására. "Az ország megmozdult, nem csak azok segítenek, akik a gátakon vannak" - mondta.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a nyári gyermekétkeztetési pályázat 2,4 milliárd forintos keretösszegéből 110 ezer gyermek étkezhet térítésmentesen. "Dunaszekcső önkormányzata 54 gyermek után több mint egymillió, Mohács 140 gyerek ellátására 2,7 millió forint támogatást nyert" - fűzte hozzá Soltész Miklós.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ