ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Főváros: enyhülő a közlekedési korlátozások és rendkívüli forgalmi rend

A Duna vízszintjének csökkenésével néhol enyhülnek a közlekedési korlátozások Budapesten, de ezzel együtt több helyen rendkívüli forgalmi rend lép életbe - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedd este az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 11., 21:59
nyomtat küld

Tarlós István főpolgármester továbbra is azt kéri a fővárosiaktól, hogy autó helyett a közösségi közlekedés járműveit válasszák, az átutazók számára pedig továbbra is azt javasolja, hogy kerüljék el Budapestet, és az M0 körgyűrűt vegyék igénybe. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a közúti zárások nagyrészt érvényben maradnak, a Bem rakpart, a Batthyány tér térsége és az alsó rakpartok továbbra is le lesznek zárva. Szerda hajnaltól viszont ismét megnyitják az M2-es metró Batthyány téri állomását, és a teret újból elérik a környék buszjáratai. A BKK kötöttpályás gerincvonalai és a MÁV-Start elővárosi vonatai továbbra is megnövelt kapacitással közlekednek. A lezárások miatt különleges forgalmi intézkedéseket is életbe léptetett a BKK. Az M2-es és M3-as metrót, az 1-es, 1A, 4-es, 6-os, 17-es, 61-es villamosokat, a 9-es és 86-os buszokat továbbra is sűrűbb menetrend szerint közlekedteti a BKK. Az 1-es villamos vonalán a Bécsi út és Lehel utca között 1B jelzésű betétjáratok is közlekednek a reggeli csúcsidőben.
   
Szerda hajnaltól eredeti végállomásukról indulnak és ismét teljes vonalhosszukon közlekednek a 11-es, a 111-es, a 39-es, a 160-as, és a 260-as autóbuszok. Ezenfelül rendkívüli forgalmi változások is életbe lépnek. Ezek között az M1-M7-es autópálya közös, budapesti bevezető szakaszán az Egér út és a jelenlegi buszsáv kezdete között a városközpont felé a leállósáv helyén buszsávot alakítottak ki a közösségi közlekedés járatai számára. Rendkívüli buszsávot jelöltek ki a Hegyalja úton az Avar utca és a Döbrentei tér között, az Erzsébet híd budai hídfőjéig a centrum irányban. Ez azt jelenti, hogy a Hegyalja úton csak egy sáv lesz járható az Erzsébet híd felé. A Szerémi útról a Rákóczi hídra az eddigi egy sáv helyett ideiglenesen két sávon lehet majd felhajtani a hídra. A Budafoki út Bogdánffy út és Szent Gellért tér közötti szakaszát viszont lezárják a közúti forgalom elől. A Budafoki úton a Szent Gellért térig csak a buszokat engedik be.
   
A Clark Ádám térről észak felé minden út le van zárva, "a közúti forgalom kezelhetetlen mértékű feltorlódását elkerülendő" a Döbrentei tér és a Clark Ádám tér között is lezárják a felső rakparti utakat a közúti forgalom előtt. Az árvízi védekezésben részt vevő gépjárművek kivételével, a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik a veszélyhelyzet időtartama alatt több útszakaszon nem közlekedhetnek. Ezek: külső Bécsi út, Bécsi út, Vörösvári út, Árpád híd, Róbert Károly körút, Lehel út, Béke út, Hungária körút, Könyves Kálmán körút, Mester utca, Margit híd.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések