ajánlott oldalak

Módosíthatja a Fővárosi Közgyűlés a taxirendeletet

A taxirendelet módosításáról, az új közterület-használati díjakról és több kulturális intézmény vezetői posztjának pályáztatásáról dönthet a Fővárosi Közgyűlés, és újra tárgyal a Tormay Cécile köz elnevezéséről.
Létrehozva: 2013. június 12., 09:00
nyomtat küld

A taxirendelet módosítása a május végi ülés napirendjén is szerepelt, a javaslat enyhítette volna a gépjárművek korhatári megkötésére vonatkozó szabályozást, továbbá meghosszabbította volna a járművek teljesítményére, környezetvédelmi besorolására, csomagtartóméretére vonatkozó rendelkezések betartásának határidejét. Az indítványt a főpolgármester akkor visszavonta, indoklása szerint még egy egyeztetésre volt szükség a járművek korára vonatkozóan.

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére újratárgyalják a Tormay Cécile íróról, műfordítóról történő közterületi elnevezést is. A közgyűlés az előző ülésén döntött az elnevezésről, amely ellen a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége másnap tiltakozott, jelezve: Tormay Cécile antiszemita nézeteit nyíltan vállalta, és számos gondolatát irányadónak tartották "a magyar politikai antiszemitizmus vezéralakjai".

A képviselők dönthetnek az új közterület-használati díjakról, továbbá arról, hogy a továbbiakban inflációkövetővé tegyék őket. A testület napirendjén szerepel hat fővárosi társaság vezetőjének tavalyi prémiuma, valamint az a javaslat is, amely szerint Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságra nevezik át Budapest Főváros Közterület-felügyeletét és bővítik a feladatkörét. A közgyűlés előtt lesznek a Vígszínház, a Budapesti Operettszínház és a Budapesti Történeti Múzeum vezetői posztjának pályáztatására vonatkozó indítványok is.

(MTI - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ