ajánlott oldalak

Sopron városa pénzbeli felajánlással is segíti az árvízi károk helyreállítását

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése mai rendkívüli ülésén  úgy határozott, hogy az árvízvédelmi munkálatokra, valamint a keletkezett károk helyreállítására Sopron Megyei Jogú Város 2013. évi költségvetéséből 6.000.000 forintot biztosít - közölte az önkormányzat portáunkkal, szerdán.
Létrehozva: 2013. június 12., 10:19
nyomtat küld

Tájékoztatásuk szerint az egyhangúlag megszavazott döntéssel Sopron városa egyben csatlakozik a Megyei Jogú Városok Szövetségének a kezdeményezéséhez is. Továbbá a Fidesz-KDNP-s többségű testület a városvezetéssel együtt arra kérte a  soproni polgárokat, hogy csatlakozzanak az önkormányzati felhíváshoz és, lehetőségeik szerint, maguk is adakozzanak. Sopron önkormányzata erre célra elkülönít egy bankszámlaszámot, ahova a soproniak be tudják fizetni pénzbeli adományaikat.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az összegyűjtött adományokat továbbutalja a Magyar Államkincstár számlaszámára. A közlemény rovatában kérik feltüntetni: „ adomány az árvízkárosultaknak. „Így a soproni önkormányzat és a soproni polgárok adományai együtt képezik Sopron város támogatását – döntött ma Sopron képviselőtestülete.

A közlemény szerint a soproni városházán tartott rendkívüli ülésen elhangzott: Sopron városa kötelességének érezte a segítségnyújtást, a több évtizede nem tapasztalt katasztrófahelyzetben, amelyben összefogásra és segítségnyújtásra van szükség. Ezért önkéntesekkel teli buszokat indított a leginkább veszélyeztetettebb településekre, Mecsér, Zsejkepuszta és Dunaszentpál térségébe. A munkálatokból részt vállalva első kézből szerezhetett  információkat Sopron város vezetése, a képviselőtestület Fidesz-KDNP frakciójának tagjai és a soproni önkéntesek a kialakult helyzetről, a települések nehéz helyzetéről, illetve a károk mértékéről.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ