ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Zsigó: Hosszan elnyúló tetőzésre kell készülni

Bajánál 990 centiméteres átlagos vízmagassággal szerda reggel óta tetőzik a Duna – mondta Zsigó Róbert (Fidesz), Baja polgármestere a homokzsákokkal körbevett Petőfi-szigeten tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. június 12., 13:02 | Utoljára frissítve: 2013. június 12., 14:44
nyomtat küld

A vízmagasság óránként változik 986 és 991 centiméter között, amely azt jelzi, hogy hosszan elnyúló tetőzésre kell készülni – hangsúlyozta a polgármester. Zsigó Róbert elmondta, a szakemberek szerint szombat délutánra, illetve vasárnap reggelre csökkenhet a vízmagasság 900 centiméter alá.
   
Véleménye szerint a Petőfi-szigeten a szükséges erők és a szükséges eszközök rendelkezésre állnak a védekezéshez. A szigetet körbevevő ideiglenes védművön továbbra is több százan - katonák, tűzoltók, rendőrök – állnak készenlétben. „A tűzoltók száz fős figyelőszolgálatot szerveztek, váltásban, egyfolytában ellenőrzik a töltés állapotát” - tette hozzá.
   
Olyan csapatokat szerveztek, amelyek öt percen belül a sziget bármely pontjára el tudnak jutni, az autókra készített homokzsákokkal együtt – fogalmazott. Megköszönte a katonák, rendőrök és tűzoltók munkáját és a hétfőig a szigeten dolgozó önkéntesek segítségét. „Köszönet jár azoknak is, akik az árvízi védekezésen dolgozók ellátásáról gondoskodnak, mert a Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat és az önkormányzat konyhájának a dolgozói is sokat tesznek azért, hogy mindenkinek meleg étel jusson” - mondta Zsigó Róbert.    

A polgármester beszámolt arról, hogy az ideiglenes védművet tízezer köbméter homokból, valamint 700 ezer homokzsákból több ezer ember építette meg. Az elbontásakor is számítanak az önkéntesek segítségére – tette hozzá.
   
A katasztrófavédelem emberei az árvízveszély elmúltáig Baján maradnak

Farkasinszki Lóránt, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem emberei az árvízveszély elmúltáig Baján maradnak. Hozzátette, hogy már többen vannak készültségben, mint amennyi szakembernek ténylegesen dolgoznia kell.
   
Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke is a szigeten járt szerdán. Arról beszélt, hogy a Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat eddig és ezt követően is segít az árvízi védekezés helyszínein. "Most is hoztunk vizet, felszerelést, sőt a rendbetételnél, takarításnál is segíteni fogunk" - tette hozzá. A Magyar Katolikus Püspöki Kar 50 millió forintot adott az árvízi védekezés támogatására, és folytatja a gyűjtést – ismertette a katolikus egyház eddig nyújtott pénzbeli segítségét Bábel Balázs.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések