ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Giró-Szász: Megindult a kárfelmérés

A védekezéssel kapcsolatban két dolgot lehet kiemelni: az egyik az az összehangoltság, amely védekezésben részt vevő szervezetek munkáját jellemezte, a másik, hogy ez az összehangoltság csak úgy jöhetett létre, hogy az emberek közös gondjuknak tekintették az árvizet - jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő a Duna TV Közbeszéd című műsorában.
Létrehozva: 2013. június 13., 08:21 | Utoljára frissítve: 2013. június 13., 11:00
nyomtat küld

Orbán Viktor korábbi megfogalmazása szerint szerdán lehet először kimondani, hogy „győzelemre állunk”, egy csata van még hátra, miután éjszakára várják a Duna tetőzését Bajánál. A védekezéssel kapcsolatban két dolgot lehet kiemelni: az egyik az az összehangoltság, amely védekezésben részt vevő szervezetek munkáját jellemezte, a másik, hogy ez az összehangoltság csak úgy jöhetett létre, hogy az emberek közös gondjuknak tekintették az árvizet – jelentette ki a Duna Közbeszéd című műsorában Giró-Szász András. A kormányszóvivő hozzátette: ilyen mértékű összefogásra régen nem volt példa.

Giró-Szász András a Duna Tv Közbeszéd című műsorában

Kiemelte: a humanitárius szerveket összefogó Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács által indított számlán és az adományvonal hívásaiból több mint 300 millió forint gyűlt össze eddig. Nemcsak az áradás által érintett térségekből, hanem a határon túlról és távoli magyar diaszpórából is érkezett segítség – hangsúlyozta.

A miniszterelnök több helyen is személyesen felügyelte a gátakon folyó munkát, az ellenzék ezért bírálta a kormányfőt, mondván: ennek célja pusztán politikai haszonszerzés. Giró-Szász András erre reagálva kifejtette: egy ország vezetőjét azért választják meg, hogy irányítsa a mindennapokat azokon a területeken, amelyeket a demokrácia ráruházott. Veszélyhelyzet idején különösen elvárják, hogy hiteles és cselekvőképes vezetőjük legyen, így „megértem az ellenzék felvetését, mert maguk között nehezen találnak ilyet” – fogalmazott.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az apadás is komoly veszélyeket rejt, ezért marad a készültség, ezzel párhuzamosan ugyanakkor megindult a kárfelmérés is. Magyarország már jelezte az Európai Unió felé, hogy – több ország mellett - pályázna az unió szociális alapjában elkülönített összegre, amelyből az árvízhez hasonló károk enyhítését segítik. A támogatás azoknak az országoknak jár, amelyek esetében az egyéni, vállalati, önkormányzati és állami károk összesen elérik az adott állam GDP-jének 0,6 százalékát, ez Magyarország esetében mintegy 160 milliárd forint – mutatott rá. A pénzből azonban csak a közösségi kiadások költségeit lehet finanszírozni – mondta Giró-Szász András a Közbeszédben.

(hirado.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések