ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Tarlós: Budapesten elmúlt a veszély

A fővárosban túlságosan nem fog elhúzódni a szúnyogirtás, fertőtlenítés, takarítás folyamata. A főpolgármester közölte, hogy 645 centiméternél vehetik újra birtokba az autósok az alsó rakpartokat, ez június 18-a körül várható.
Létrehozva: 2013. június 13., 08:50 | Utoljára frissítve: 2013. június 13., 11:11
nyomtat küld

Budapesten elmúlt a veszély, most a takarítás, fertőtlenítés feladata van hátra – mondta Tarlós István a Ma reggelben. A főpolgármester közölte, hogy sokaknak szeretne köszönetet mondani, a katasztrófavédelemnek, a honvédségnek, az önkénteseknek és a budapestieknek a fegyelmezett magatartásáért.

Tarlós István elmondta, hogy a helyreállítást Bakondi György vezényli, s a Fővárosi Közterület-fenntartó  fogja végrehajtani. Budapesten egyébként túlságosan nem fog elhúzódni a szúnyogirtás, fertőtlenítés, takarítás folyamata. A főpolgármester közölte, hogy 645 centiméternél lehetséges, az alsó rakpartok visszaadása, így erre 17-e, 18-a körül kerülhet sor.

Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában

A főpolgármester az M1 reggeli műsorában ismertette az MTA szakvéleményét a Római-parti mobilgátról. A szakvéleményből kiderül, hogy a bizottság elfogadja a parti árvízvédelmi fal beruházási koncepcióját. A mobilgát egyébként külföldön és Szentendrén is jól vizsgázott. Tarlós közölte, hogy gondolkodnak mobilgát megvalósításán a Margitszigeten is.

Felülvizsgálják a védműveket

Tarlós István emlékeztetett arra, hogy 2011-ben átvizsgáltatta a Duna parti védműveket; nem volt pozitív a bizonyítvány, és kisebb korrekciókat el is végeztek, de most ismét lesz egy nagy felülvizsgálat, amit 1-2 hónap alatt elvégeznek. A főpolgármester közölte: az állandó védmű állapota a Margit híd környékén megkérdőjelezhető, nem tudjuk, hogy a mellvédfalak milyen állapotban vannak. Hozzátette: a Római-parton a Király útja-Nánási út vonalában húzódó állandó védművet is meg fogjuk erősíteni, párhuzamosan a mobilvédmű kialakításával. A főpolgármester közölte azt is, hogy a mobilgátra már van 3,5 milliárd forint, és Orbán Viktor kilátásba helyezte ennek az összegnek a kiegészítését.

Fővárosi Közgyűlésről

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésével, majd az azt követő hírekkel kapcsolatban Tarlós István két félreértést is eloszlatott a Ma reggelben.

Egyrészt közölte: pontatlan és félrevezető az a hír, hogy a fővárosi önkormányzat intézményeiben 3,2 milliárdos kár keletkezett az árvíz miatt. Az igazság az, hogy a védekezés költségeivel együtt ennyi az a pénz, amit a vis maior keretből igényeltek - hangsúlyozta.

Másrészt a főpolgármester közölte: slendrián megfogalmazás az, hogy a BKV-nál 9 milliárdos veszteségre számítanak. Tarlós István azt mondta: ez nem működési veszteség, hanem abból fakad, hogy több évtizedig nem foglalkoztak az amortizációs visszapótlással. A főpolgármester hangsúlyozta: működési, finanszírozási problémája nem lesz a BKV-nak. Arra is kitért, hogy Varga Mihállyal egyeztetett és megállapodtak: „június végéig 10 milliárdot kapunk, további 7 milliárdot július közepéig, és még 7 milliárdot augusztus 15-ig”.

Tarlós István arról is beszámolt, hogy valószínűleg július 1-jén Orbán Viktorral egy közös sajtótájékoztatót tartanak majd a budapesti fejlesztésekről.

(hirado.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések