ajánlott oldalak

Lassan apad a Duna Bajánál

Bajánál a Duna hosszan elnyúló tetőzését lassú apadás követi – közölte Zsigó Róbert (Fidesz), Baja polgármestere csütörtökön a Sugovica-parton tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. június 13., 12:35
nyomtat küld

A polgármester elmondta, szerdán egész nap a 989 centiméteres rekord vízmagasság közelében tetőzött a Duna. Csütörtökön 10 órára 983 centiméterre csökkent a vízszint.  A vízügyi szakemberek véleménye szerint vasárnap reggelre csökkenhet 900 centiméter alá a vízállás, és ekkor másodfokúra mérséklődhet az árvízvédelmi készültség - tette hozzá.

A sajtótájékoztatóra az operatív törzs üléséről érkező Zsigó Róbert hangsúlyozta, a munka nem fejeződött be, a veszélyhelyzet továbbra is fennáll, mert még mindig a valaha mért legmagasabb vízmagasság – 1965-ben mért 976 centiméter – felett áll a Duna.
A továbbra is lezárt Petőfi-szigeten minden erő és eszköz rendelkezésre áll a védekezéshez, amíg a helyezet megkívánja a teljes készültség fennmarad – mondta. A Petőfi-sziget köré emelt ideiglenes gát állapotával kapcsolatban beszámolt arról, hogy a vízügyi szakemberek szerint bírni fogja a rekord magasságú víz nyomását, amit csak a szélsőséges időjárási viszonyok befolyásolhatnak.
A figyelőszolgálat a védmű állapotát folyamatosan ellenőrzi, eddig nem volt gond sehol – tette hozzá.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ