ajánlott oldalak

A fővárosban több helyen elkezdték bontani a töltéseket

Az elmúlt tizenkét órában 26 centimétert apadt a Duna a budapesti szakaszán. Több helyen megkezdték a homokzsákból épült töltések elbontását - közölte a fővárosi védelmi bizottság csütörtökön.
Létrehozva: 2013. június 13., 13:00 | Utoljára frissítve: 2013. június 13., 15:02
nyomtat küld

A közlemény szerint a Duna fővárosi szakaszán a vízállás 735 centiméter volt 11 órakor, az előtte eltelt tizenkét órában 26 centit apadt a folyó. Mint írták, a védekezés kiemelt helyszínei továbbra is a Margitsziget és a Római-part. A két területen 120, illetve 100 ember vesz részt a helyreállítási munkálatokban. A Dagályfürdőt csütörtöktől nem kezelik kárhelyszínként - tették hozzá. A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai a Margitszigeten, a Bem rakparton, továbbá az Erzsébet híd, illetve a Lánchíd pesti hídfőjénél megkezdték a homokzsákból épült töltések elbontását.

A tájékoztatás szerint az árvízveszély miatt átmenetileg kitelepítettek száma jelenleg 167, Csepelen pedig 30-an már visszaköltözhettek otthonukba. A közterületek takarítását, fertőtlenítését a fővárosi közterület-felügyelet végzi el. Egyúttal arra kérték az árterületen lévő épületek tulajdonosait, hogy gondoskodjanak a tulajdonukban lévő területek tisztításáról, fertőtlenítéséről.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ