ajánlott oldalak

Megkezdődött a helyreállítás Fejér megyében

Több mint egy métert apadt a Duna Fejér megyében, ezért a hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport megkezdte a helyreállítási munkálatokat minden érintett településen - tudatta a megyei védelmi bizottság csütörtökön az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 13., 17:25
nyomtat küld

Közleményük szerint Kisapostagon a más megyékből érkezett mentőcsoportokat csütörtök reggeltől felváltották a székesfehérvári, sárbogárdi és dunaújvárosi hivatásos tűzoltók. A településen a Duna vízszintje már a Panorámai úti ingatlanoknál épített nyúlgát alatt van.

A tűzoltók időszakosan négy ház udvaráról szivattyúzzák a visszamaradt vizet, miközben a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetből érkezett fogvatartottak megkezdték a védmű bordás megtámasztásának és a kazettás medencéknek a bontását. A településen folyamatosan, egyidejűleg százan vesznek részt a munkában.

Ercsiben az éjszaka a kikötői sétányról is lehúzódott a Duna, ezért a katasztrófavédelem irányításával megkezdődik a védművek visszabontása. Adonynál a Lórév felé vezető útról szintén visszahúzódott a folyó, az útszakaszt a tisztítás és a fertőtlenítés után megnyitják. Az ártéri ingatlanoknál továbbra is egy métert maghaladó a vízmagasság. Várhatóan pénteken 8 órától az 50 ingatlanból korábban kiköltözött 65 ember visszatérhet otthonába.

Dunaújvárosban, a Szalki-szigetnél is jelentősen apad a Duna, már a halászcsárda sincs vízben. A szigetre a teherforgalom célirányosan megindult, azonban személygépjárművek továbbra sem hajthatnak be. A rendőrség a Szalki-szigetet folyamatos ellenőrzés alatt tartja. Kulcson és Baracson a meglévő védműveket folyamatosan ellenőrzik. Kulcson a Hajós utcát és a Dunapart utcát, míg Rácalmáson az Esze Tamás közt, az Alsó-Dunapart utcát, a Páskom utcát, és a Madách Imre utca alsó részét továbbra is lezárva tartják.

(MTI - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ