ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"A magyar baloldal a gazdasági érdekek rabja marad"

Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország az elmúlt három évben elkerülte azt a csapdát, amibe az unió legtöbb országa belekerült. Ahol megszorításokkal próbálták kezelni a gazdaság helyzetét, ott csak mélyítették a problémát – hangsúlyozta Rogán Antal a Magyarország jobban teljesít rendezvénysorozat Magyarország talpra áll című konferenciáján. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte azt is, addig, amíg Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc a politika színpadán marad, addig a magyar baloldal továbbra is a banki és nagyvállalati érdekek fogságában marad. Képgalériánk megtekinthető itt.
Létrehozva: 2013. június 13., 20:27 | Utoljára frissítve: 2013. június 14., 10:32
nyomtat küld

Rogán Antal szerint az a pénzügyi, és adósságválság évek óta gyűrűzik Európában, és úgy tűnik, erre még nem találta meg a kontinens a megoldást. Ennek a terhei jelentkeznek Magyarországon is – fűzte hozzá. Hangsúlyozta, az elmúlt három év a gazdasági válságkezelésé volt. Nem lehetünk mindennel elégedettek, de bátran állíthatjuk: Magyarország jobban teljesít a korábbi időszakhoz képest – szögezte le. Emlékeztetett, a kormányváltás előtt hazánk egy mélyülő spirálba tartott befelé; növekvő költségvetési deficit, államadósság volt a jellemző, és 2009-ben rekodszintű volt a gazdasági visszaesés. Ehhez képest a kormány munkájának az eredménye pozitív hírekben is megtestesül – jegyezte meg.

Fotó: fidesz.hu

A frakcióvezető szerint a legpozitívabb hír az lenne, ha az Európai Unió gazdasági és pénzügyminiszterei arról döntenének jövő héten, hogy megszűnik a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás. Akkor elmondhatjuk, hogy Magyarország három év nehéz, küzdelmes munkájával lekerül arról az európai szégyenpadról, ahová a szocialisták kormányzásának az eredményeként került – tette hozzá.

Rogán Antal pozitív hírnek nevezte azt is, hogy csökkenő pályára került az államadósság, és hazánk 2013-ban egyelőre kis léptékű, de egyre gyorsuló gazdasági növekedési pályára került. A GDP növekedési üteme az előző negyedévihez képest 0,7 százalékkal nőtt, ez Európában a harmadik legjobb eredmény. A tavalyi költségvetési deficitünkkel pedig a hetedik helyen állunk az unión belül. Növekszik az ipari termelés, bővül a mezőgazdasági teljesítmény, és a kiskereskedelmi forgalom, valamint nagyobb mértékű az export növekedése, mint az importé – fejtette ki.  

A politikus szerint büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország az elmúlt három évben elkerülte azt a csapdát, amibe az unió legtöbb országa belekerült. Ahol megszorításokkal próbálták kezelni a gazdaság helyzetét, ott csak mélyítették a problémát. Szándékosan nem jártuk azt az utat, amit Bajnai Gordon és kormánya is járt, amikor nyugdíjat és bért csökkentett, és ennek eredményeként történelmi mélységbe lökte a gazdasági teljesítményt 2009-ben – hangsúlyozta.

Rogán Antal felhívta a figyelmet arra, kiterjesztették a közteherviselést a bankokra és a nagyvállalatokra is, mely komoly érdekeket sértett. Ezek az érdekek rendszeresen visszaköszöntek a parlamenti politikában a baloldal részéről – fűzte hozzá. A frakcióvezető aláhúzta, bátran felvállalták azokat a csatákat is, amikor szembementek a nagy bankok érdekivel a devizahitelesek miatt. Elmondta, az a csatát is felvállalták, amikor csökkentették a magyar kis- és középvállalkozások adóját, és vállalták az érdeksérelmet a rezsicsökkentéssel is.

A Fidesz és a KDNP frakciója mindig szembeszállt a legerősebb gazdasági lobbikkal is a magyar családok érdekében. A magyar baloldal továbbra is a gazdasági érdekek rabja marad – szögezte le. Ezt tükrözi az MSZP legutóbbi alkotmánymódosító javaslata is, mely szerint ha olyan döntés születik, amelynek eredményeként az Európai Unió Bíróságának ítéletéből az államnak fizetési kötelezettsége származik, akkor azt azoknak a képviselőknek kell kifizetniük, akik így döntöttek korábban. Rogán Antal emlékeztetett, 2007-ben, a szocialisták alatt született áfatörvényben 2011-ben az Európai Unió Bírósága olyan döntést hozott, mely szerint a magyar államnak több mint 289 milliárd forintos kifizetési kötelezettsége származott. Ha komolyan vesszük a szocialisták javaslatát, akkor minden egyes, a korábbi kormányzati ciklusban döntést hozó szocialista képviselőnek és kormánytagnak - köztük Bajnai Gordonnak, Gyurcsány Ferencnek és Mesterházy Attilának - fejenként 1,5 milliárd forintot kellene befizetnie a kasszába. Biztos vagyok benne, hogy ezt Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon meg is tudná tenni – jegyezte meg.

Addig, amíg Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc a politika színpadán marad, addig a magyar baloldal továbbra is a banki és nagyvállalati érdekek fogságában marad – szögezte le Rogán Antal.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések