ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Több fővárosi utat is megnyitottak

Péntek hajnalban megnyitották a budai Döbrentei utcát, a Lánchíd utcát, a Bem rakpartot, a Fő utcát és a Bem teret a közúti forgalom számára. Már a 86-os buszok is eredeti útvonalukon közlekednek - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook oldalán.
Létrehozva: 2013. június 14., 10:15
nyomtat küld

A H5-ös hév a Margit híd, budai hídfő és Batthyány tér között várhatóan péntek déltől vagy szombat hajnaltól indul újra. Az alsó rakpartok változatlanul le vannak zárva, ezért továbbra is arra kérnek minden budapestit és a fővárosba tartó ingázót, hogy az egyéni autóhasználat helyett válasszák a közösségi közlekedést, vagy a belsőbb területeken használjanak kerékpárt. A BKK kötöttpályás gerincvonalai és a MÁV-Start elővárosi vonatai megnövelt kapacitással közlekednek.
   
Ismét használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok az Újpesti vasúti hidat (Északi összekötő híd), de a Népsziget lezárása továbbra is érvényben marad. A Horvát utcát és a Fazekas utcát a Margit körút és a Csalogány utca közötti szakaszon a Margit körút felé vezető irányban megnyitották a közúti forgalom számára, és ismét közlekedhetnek Budapesten a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik
   
Újra megáll az M2-es metró a Batthyány tér állomáson, és eredeti útvonalon közlekednek a 11-es, 111-es, 39-es, 160-as és 260-as buszok. A metróállomáson lévő jegypénztár még nem üzemel, de a felszínen lévő mozgóárusnál biztosított a jegy- és bérletvásárlás. Az aluljáró üzletei még nem nyitottak ki.
   
A 19-es és a 41-es villamosok továbbra is a Széll Kálmán téri végállomáshoz viszik az utasokat, a Döbrentei tértől a 18-as villamos vonalán. A kimaradó szakaszon, Batthyány tér és Döbrentei tér között az utasok a sűrűbben közlekedő 86-os busszal utazhatnak.
   
A Margit híd alatti átjáró továbbra is lezárva marad, illetve a hév-állomás mellett továbbra is tilos kerékpározni a Margit híd budai hídfőjénél. Kérik a kerékpárosokat, hogy a kerékpárút helyett az Árpád fejedelem útját vagy az észak felé egyirányúsított Frankel Leó utat használják ezen a szakaszon.
    
A 2-es villamosok rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és az Eötvös tér között közlekednek továbbra is. A 2-es villamospótló buszok a Nyugati pályaudvar és a Széchenyi István tér között járnak. Az M2-es és M3-as metró, az 1-es, 1A, 4-es, 6-os, 17-es, 61-es villamosok, valamint a 9-es és 86-os buszok továbbra is sűrűbben járnak.
   
A Margitsziget továbbra is le van zárva, így a 26-os autóbuszok nem közlekednek, a 4-6-os villamosok pedig nem állnak meg a Margitszigetnél. A Királyok útja le van zárva, de a Nánási út, Pók utca és Emőd utca közötti szakaszát megnyitották a közúti forgalom előtt, így a 106-os autóbusz újra az eredeti útvonalán jár, viszont a 34-es és 934-es autóbuszok továbbra is terelt útvonalon közlekednek.
   
Nem közlekednek a D11, D12 és D13-as jelzésű hajók. A 104-es és a 104A jelzésű buszok nem érintik a Székesdűlő és a Székesdűlő ipartelep megállókat, valamint Rákospalota, Kossuth utca irányában az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót. A 122-es buszok Újpest-Városkapu felé, a 204-es buszok Rákospalota, Kossuth utca irányában, illetve a 196-as buszok Újpalota, Szentmihályi út felé nem érintik az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.
   
Az M1-M7-es autópálya közös, budapesti bevezető szakaszán az Egér út és a buszsáv kezdete között a városközpont felé a leállósáv helyén buszsávot alakítottak ki a közösségi közlekedés járatai számára. Rendkívüli buszsávot jelöltek ki a Hegyalja úton az Avar utca és a Döbrentei tér között, az Erzsébet híd budai hídfőjéig centrum irányban. Ez azt jelenti, hogy a Hegyalja úton csak egy sáv járható az Erzsébet híd felé.
   
A Szerémi útról a Rákóczi hídra az eddigi egy sáv helyett ideiglenesen immár két sávon lehet felhajtani a hídra. A Dombóvári út felől elsőbbségadási kötelezettség létesült a Rákóczi hídra való felhajtáskor Pest felé. Budafoki út Bogdánfy út - Szent Gellért tér közötti szakaszát lezárják a közúti forgalom elől, ide csak a budai rakparti villamosokat is pótló 86-os, valamint a 133E és a 233E autóbuszok hajthatnak be. A Szent Gellért rakparton a Szent Gellért tér és a Rudas fürdő közötti villamospályára sem lehet autóval felhajtani. A belső sávot kizárólag a villamosok és az autóbuszok használhatják
   
A 17-es villamos forgalmának zavartalansága érdekében egyirányúsították a Frankel Leó utcát az Üstökös utcától a Zsigmond térig kifelé irányban, tehát a Zsigmond tértől befelé minden közúti forgalom az Árpád fejedelem útját használhatja, a Frankel Leó utat nem.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések