ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megkezdődött a helyreállítás a fővárosban

Megkezdődtek az árvíz utáni helyreállítási munkálatok a fővárosban, szombat déltől pedig már a személyszállító nagyhajók is közlekedhetnek a Duna budapesti szakaszán - jelentette be a budapesti kormánymegbízott, a fővárosi védelmi bizottság elnöke szombati sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. június 15., 12:52 | Utoljára frissítve: 2013. június 15., 14:06
nyomtat küld

Pesti Imre a Dagály strand előtt ismertette, hogy a területen néhány napja még több ezer ember védekezett az árhullám ellen, a környéken csaknem 180 ezer homokzsákot használtak fel, és több helyen is úgynevezett ellennyomó medencéket kellett építeni, mostanra pedig már megnyílt a fürdő a látogatók előtt.
   
A friss tapasztalatokról szólva elmondta: a Lukács, Király és Palatinus fürdők még zárva vannak, a Margitszigeten több alacsonyabban fekvő területen áll a víz. A sziget egy része várhatóan szerdától látogatható az Árpád híd felől. A Nánási út és a Királyok útja "felszabadítása" azonban még nem várható a következő napokban - mondta Pesti Imre.
   
Az egyik legfontosabb feladatnak nevezte a közutak mielőbbi megnyitását, s megjegyezte: az alsó rakpartokon várhatóan hétfőn megindulhat a forgalom, itt jelenleg tart a takarítás. A bizottsági elnök jelezte: délután 3 órakor befejezi működését a főváros védelmi bizottsága, és létrejön a Helyreállítási és Újjáépítési Operatív Törzs. Ennek feladata lesz egyebek mellett a védművek bontása. A mintegy másfél millió zsákot több helyen "deponálják", a homokból később kérhetnek az önkormányzatok, a zsákokat pedig szervezetek és magánszemélyek használhatják fel, de élelmiszert, élelmiszer-alapanyagot nem tárolhatnak bennük.
   
A törzs feladata a fertőtlenítés levezénylése is. Pesti Imre arra hívta fel a figyelmet, hogy az elöntött épületeket érdemes alaposan fertőtleníteni hipóval, amit az önkormányzatoknál is lehet igényelni. Fontos további feladatnak nevezte a szúnyogirtást is. A kormánymegbízott tájékoztatása szerint déltől lehet hajózni a Dunán, ugyanakkor a Margitsziget két oldalán csak lassú, óvatos haladás engedélyezett.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések