ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Folyamatos a helyreállítás Fejér megyében

A Duna Fejér megyei szakaszán folyamatos az apadás, így az ideiglenes védművek visszabontása és a fertőtlenítés javában tart - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 16., 12:20
nyomtat küld

Szabó-Bisztricz Anett tájékoztatása szerint Ercsinél a védművek visszabontása, a homok eltávolítása és a zsákok kiválogatása 90 százalékban megtörtént. A Parti sétányt 1500 méter hosszan, nyolc méter szélességben fertőtlenítették, a terület rendeltetésszerű használata biztosított.
    
Adonyban három szivattyúval szakaszosan eltávolították a vizet, és 1500 méternyi útszakaszt fertőtlenítettek. Forgalomtól elzárt út már nincs.
    
Dunaújvárosban az Üdülő soron feloldották a személyautókra vonatkozó forgalomkorlátozást. A védművek visszabontása a Szalki-szigeten megtörtént, a homok és a zsákok elhelyezése az előírásoknak megfelelően zajlott. A Halászcsárda villamosenergia-ellátása helyreállt, az ideiglenes védművet elbontották. A szabad strand területe jelenleg még víz alatt áll, az árvízzel érintett többi közterület fertőtlenítése megtörtént, az utak járhatóak.
    
Kulcson a korábban megcsúszott partfalat rendszeresen ellenőrzik, a geológusok az ellenőrzőpontokat folyamatosan figyelemmel kísérik. A Hajós utca továbbra is víz alatt van. Az önkormányzati ingatlanok talajfertőtlenítését, a szennyezett murva cseréjét elvégezték. A Hajós utca kivételével az utcákat fertőtlenítették.
    
Baracson munkálatok nem folynak. A magántulajdonú ingatlanok fertőtlenítése megközelítőleg hatvan százalékban elkészült, a homokzsákok eltávolítását hétfőn folytatják.
    
Kisapostagon a víz szintje folyamatosan csökken. A védművekből visszabontott homok és zsákok eltávolítása a Panoráma utcában folyamatosan zajlik. Az úttest fertőtlenítését szombaton elvégezték, lezárt útszakasz nincs.
    
A szombat esti órákban megnyitották az utolsó közutat is Dunaújvárosban, így Fejér megyében már nincs forgalomtól elzárt út.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések