ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Bakondi: Gyorsan halad a helyreállítás

Gyorsan halad az árvíz által érintett területek helyreállítása, 95 település közül 70-ben már be is fejeződött - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője kedden Baján.
Létrehozva: 2013. június 25., 14:12 | Utoljára frissítve: 2013. június 25., 15:19
nyomtat küld

Bakondi György a Petőfi-szigeten tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az állami fővédvonalakon az ideiglenes gátak 63,4 százalékát bontották már vissza. Az árvíz miatt lezárt utak 97,3 százalékát újra megnyitották, és az elöntött területek 88 százalékán megtörtént a fertőtlenítés - ismertette.
    
Az OKF vezetője elmondta: 1570 embert kellett az árvíz miatt kitelepíteni, közülük idáig 1372-en térhettek vissza otthonukba. Közlése szerint lezárult a károk felmérése a 10 710 hektár víz alá került mezőgazdasági területen, most éppen az összegzést végzik.
    
Beszámolt arról is, hogy az OKF egyeztetett a Magyar Biztosítók Szövetségével, hogy a helyreállítás menetében figyelemmel kísérjék, hol tart, milyen ütemű és arányú a biztosítások kifizetése.
    
Ismertetése szerint a biztosítókhoz összesen 424 millió forint kárértékre 1447 lakásbiztosítási, és 110 vagyonbiztosítási bejelentés érkezett, 147 millió forint értékben. Eddig összesen valamivel több mint 54 millió forintot fizettek ki a biztosítottaknak.
    
Bakondi György beszélt arról is, hogy vízügyi és jogi felmérést végeznek az árvíz által leginkább veszélyeztetett helyszíneken. Áttekintik, hogyan lehet előmozdítani az árvízvédelem ügyét a gátrendszer fejlesztésével, és a költséghatékonysággal.
    
A Duna esetében víztározók építése nem jöhet számításba, mobilgátakra, és más, a gátak megerősítését célzó megoldások szükségesek, különösen a löszfalas területeken - jegyezte meg.
    
Kerényi János, a  Bács-Kiskun megyei védelmi bizottság elnöke arról beszélt, hogy Bács-Kiskun megyében az országos átlagnak megfelelően halad a védművek visszabontása. A védekezés két fő helyszínén, Solton és Baján a felhasznált egymillióból már mintegy 700 ezer homokzsákot kiürítettek. A dunai árhullám tetőzése után tíz nappal normalizálódtak a körülmények - tette hozzá.
    
Zsigó Róbert (Fidesz), Baja polgármestere hangsúlyozta, a város jó példát adott abból, hogy összefogással meg lehet védeni a közös értékeket. Köszönetet mondott a hivatásos állományok tagjainak és az önkéntesnek a Petőfi-sziget megvédésében nyújtott segítségükért.
    
Mint mondta, a helyreállításban "az utolsó simítások vannak hátra". Ez azért is fontos, mert hamarosan megkezdődnek Baja nagy rendezvényei, amelyekhez megfelelő körülményeket kell teremteni.
    
Arról is szólt, hogy Bajánál a Nagypandúr-szigetet illetve a dunafürdői részt nem lehetett megvédeni, de mindent megtettek az onnan kitelepítettek ellátásáért. Mindaddig, amíg nem tudnak visszaköltözni, az önkormányzat szállást és ellátást biztosít nekik - mondta, hozzátéve, hogy reményei szerint hamarosan mindenki visszatérhet otthonába.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések