ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az ütemterv szerint zajlik a helyreállítás

A meghatározott ütemterv szerint zajlik a dunai árvíz utáni helyreállítás és a korábban kitelepítetek 92 százaléka már visszatérhetett az otthonába - közölte szerdán a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Létrehozva: 2013. június 26., 09:59
nyomtat küld

Ez utóbbi azt jelenti, hogy az árvízveszély miatt átmenetileg kiköltöztetett 1570 emberből már csak 118 vár arra, hogy hazatérhessen - közölte az OKF.
   
A tájékoztatás szerint az árvíz által érintett 95 település közül 72-ben kedd estig teljes mértékben befejeződött a helyreállítás, 23 községben és városban pedig még bontják az ideiglenes védműveket.
   
Fokozatosan helyreáll az áramszolgáltatás is. Kedd estig a szolgáltatók 3024 fogyasztónál kapcsolták vissza az áramot, azt követően, hogy 3246 helyen kellett lekapcsolni a villanyt az árvíz miatt. Ez 94 százalékos arányt jelent.
   
Immár újranyitották az árvíz miatt lezárt utak 98 százalékát, összesen 164 kilométernyi szakaszt. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Baranya, Pest és Tolna megyében, valamint Budapesten nincs már lezárt útszakasz. Mindössze Bács-Kiskun megyében tartják fent két kisebb alsóbbrendű út zárlatát.
   
Kijavították a Budapest-Hegyeshalom és a Komárom-Esztergom vasútvonal egy-egy szakaszán az áradás okozta hibákat, így mindkét vonal használható. A MÁV közlése szerint mindkét vonalon érvényes még sebességkorlátozás, így jelentős késésekre kell számítani.
   
Eközben az árvíz által érintett települések több mint 90 százalékában, 87 helyiségben már megtörtént a fertőtlenítés. Győr-Moson-Sopron, Komárom Esztergom, Fejér és Tolna megyében, valamint a fővárosban - a Dagály-strand kivételével - befejeződött a fertőtlenítés, akárcsak az érintett 61 közintézmény mindegyikében.
   
A szúnyogritkítást ugyan nagy erőkkel végzik a Duna mentén, ám néhány helyen mégsem képesek lépést tartani a szúnyoglárvák tömeges és rohamos fejlődésével. Ezért a Szob-Dunakeszi és a Szentendre-Budakalász közötti vízparti szakaszokon 1400 hektáros területre légi pótirtást rendeltek el, amely a méhészek értesítését követően kezdődhet el. A rendkívüli szúnyoginvázió miatt szombattól kezdve egy héten át újabb központi gyérítés lesz dunakeszi térségében, Százhalombattán pedig az önkormányzat végez irtást.
   
A Magyar Biztosítók Szövetségének összesítése szerint az árvízzel összefüggésben 1463 lakásbiztosítási esetet jelentettek, a károk becsült értéke 424,8 millió forint, amiből eddig csaknem 51 millió forintot kifizettek. Vagyonbiztosítási ügyben 119 kárigény érkezett a biztosítókhoz, a becsült kár összege 174,3 millió forint, ebből eddig 3,6 milliót fizettek ki - közölte az OKF.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések