ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"A honvédség döntő módon tudta segíteni az árvízi védekezést"

Magyarország ismét erős, fontos pillanatokban a nemzet összeadja erejét – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán, a budapesti Hősök terén tartott ünnepélyes állománygyűlésen, amelyen megköszönte az árvízi védekezésben részt vevő katonák munkáját.
Létrehozva: 2013. június 26., 16:26 | Utoljára frissítve: 2013. június 27., 13:01
nyomtat küld

Mindenkire jutott feladat, volt aki napokig "csak vizet és homokot látott". A honvédség döntő módon tudta segíteni az árvízi védekezést - mondta a miniszter.
   
Felidézte, hogy - a Duna felsőbb szakaszaival szemben - Magyarországon nem szakadt át fővédmű, nem volt halálos áldozat, sem súlyos sérült.
   
A számok önmagukért beszélnek: a honvédség 8500 embert vetett be, több mint másfél millió munkaórát teljesítettek a katonák, és összesen 10 millió homokzsákot helyeztek ki a Duna mentén. A több mint 800 jármű 493 ezer kilométert tett meg, csaknem 200-szor szálltak fel a helikopterek, amelyek 100 óránál többet repültek. A búvárok pedig 730 órát töltöttek a hideg, fertőzésveszélyes vízben - sorolta Hende Csaba.
   
Jól vizsgázott az önkéntes tartalékos rendszer is; több mint 1400 embert hívtak be. Egy friss felmérés pedig azt mutatja, hogy a közvélemény 92,4 százaléka jóra és kiválóra értékelte a katonák munkáját - emelte ki a miniszter.
   
Tarlós István főpolgármester beszédében úgy fogalmazott: "veszély volt, de nem lett vész". Ez szerinte annak köszönhető, hogy nem csupán az elvégzett munka volt kiemelkedő jelentőségű, hanem az emberi tényező, a teljes odaadást kívánó hősies erőfeszítés is.
   
Mint mondta, nemcsak az eddigi árvízi rekordok dőltek meg, hanem az "a buta és olykor rosszindulatú hiedelem is", amely szerint a magyarok veszély esetén nem tudnak összefogni. Az árvízi küzdelem bebizonyította, hogy ez nincs így – tette hozzá.
   
A főpolgármester szólt arról is, hogy megerősítésre szorulnak a fővárosi, zömében a 19. század végén épült védvonalak, és emlékeztetett arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia és a Műegyetem szakvéleménye is alátámasztja a Római-parti gát megépítésének szükségességét.
   
Az ünnepi állománygyűlésen 13 katonai szervezet és a Ludovika Zászlóalj vett részt. Jelen volt több, az árvízben érintett település - Dunabogdány, Dunaszentpál, Leányfalu, Nagymaros, Szigetmonostor, Tahitótfalu és Sződliget – polgármestere is.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések