ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Elhárult a veszély

Az Európai Parlament plenáris ülése 2013. július 3-án nagy többséggel elfogadta azt az állásfoglalást, amely üdvözli a 2014-2020-as uniós pénzügyi kerettervről szóló megállapodást. Surján László, az EP kereszténydemokrata alelnöke kiemelte: ezek után semmi nem veszélyezteti, hogy 2014 és 2020 között euró milliárdok érkezzenek Magyarországra a kohéziós politika és a Közös Agrárpolitika keretében.
Létrehozva: 2013. július 3., 15:53
nyomtat küld

Az uniós intézmények vezetőinek múlt heti, áttörést jelentő megállapodását az új pénzügyi kerettervről most a képviselők többsége is megerősítette. Az uniós állam- és kormányfők még 2013 februárjában állapodtak meg az új pénzügyi keretekről. Ennek egyik legnagyobb nyertese Magyarország és a magyar polgárok. Orbán Viktor fellépésének következtében a korábbi tervezethez képest annak ellenére jelentősen javult Magyarország pozíciója, hogy az egész hétéves keret 73 milliárd euróval csökkent. Nagy siker, hogy kisebb tortából Magyarországnak a korábbinál is nagyobb szelet jutott: míg egy magyar polgárra a 2007 és 2013 közötti periódusban 660 ezer forintnyi uniós támogatás jutott, a következő periódusban 712 ezer forint jut majd. Ezzel az eredménnyel az egy főre jutó támogatásban a második helyen vagyunk a 28 tagállam között.

Surján László elmondta: "A magyar néppárti képviselőcsoport üdvözli a politikai megállapodás megerősítését. A mai döntés véget vetett a február óta tartó olykor meddő vitáknak. A Fidesz-KDNP képviselői az Európai Néppárt frakciójával közösen az elmúlt időszakban folyamatosan sürgették a Tanáccsal való mielőbbi megegyezést, amit végül sikerült elérni. Az Európai Parlament döntése jó hír Magyarország, a magyar polgárok és egész Európa számára”.

A mostani kétharmados igen szavazat zöld utat jelent a tagállamoknak, tervezhetők a jövőre induló új programok. Elhárult annak veszélye, hogy alapjaiban változzon a februári megegyezés. A többéves pénzügyi kerettervet magába foglaló tanácsi rendelet egészéről, az ahhoz kapcsolódó intézményközi megállapodásról, továbbá a többéves uniós programok háttérjogszabályairól ősszel lesznek készen az előterjesztések.

(EPP-HungarianPress)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések