ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Baráti autodafé

Az, hogy az Európai Parlamentben a baloldali pártok többsége miatt az általuk konstruált problémák megoldásában az ő ítéletük érvényesül, rendben van, s roppant demokratikus. Ám az, hogy a magyar parlamentben a jobboldali, polgári erők vannak többségben, és hoznak súlyuknak megfelelően döntéseket, az nincsen rendben, az az EP baloldali képviselői szerint nem demokratikus. Sőt, kifejezett veszély a demokráciára nézve.
Létrehozva: 2013. július 4., 09:38
nyomtat küld

Mint az Állatfarmban: négy láb jó, két láb rossz. Magyarország két lábon áll, és nem megy le kutyába, sem disznóba, de hát ez nem jó. Minek is ember módra két lábon állni a valóság talaján? Négy lábra kell ereszkedni, mert az jó. Kinek jó? Nekünk, magyaroknak biztosan nem, mert gyámság alá akarnak helyezni minket. Azt szeretné az európai baloldal, hogy a handabandázó Cohn-Benditekre, a cinikus-céltudatos Viviane Redingekre, a megszállott agitátorként viselkedő Verhofstadtokra függesszük áhítatos tekintetünket, és az országunkat a gödörből mégiscsak kirángató kormányt, a miniszterelnököt, családfelfogásunkat, keresztény gyökereinket tagadjuk meg, és ha tizenkilencszer írnak rólunk ostobaságokat egy jelentésben, akkor azt tizenkilencszer cáfoljuk meg. (Sajnos, ezt nem én találtam ki, ezt egy hazánkat támadó EP-képviselő szó szerint így javasolta. S még csak észre sem vette, abszurd követelése ellentmond a józan észnek, az egyenlő jogok elvének és a demokratikus vita szabályainak egyaránt.)

De ki a vesztes? Mi magyarok azok vagyunk, mert a baloldali többségű Európai Parlament döntése nyomán tegnap elfogadták az elfogult és tárgyi tévedésektől hemzsegő Tavares-jelentést Magyarországról. Akkor hát ki győzött Strasbourgban? Az európai baloldal? Látszólag.

Lehet, hogy ma még vereségnek érzékeljük a letromfolás és az igazságtalanság okozta sebeket hazánk testén. Egy idő múlva azonban – néhány hónap? néhány év múlva? – világos lesz, hogy az Európai Parlament július 2-i plenáris ülése valójában nem is Magyarországról szólt. Hogy nem „magyar ügy” volt itt, hanem „magyar ürügy”. S tegnap a Tavares-jelentés jóváhagyásával egyetemben az Európai Unió saját erőtlenségéről, úttévesztéséről adta ki önként a látleletet.

Akiben nincs erő, az erőszakos. Az EP erőszakos volt Orbán Viktorral és Magyarországgal szemben. Ezt az erőszakosságot láthattuk Cohn-Bendit és Guy Verhofstadt viselkedésében. Nézzük meg ágálásukról a felvételt úgy, hogy levesszük a hangot (a Miniszterelnök.hu honlapon újra nézhető az egész EP-vircsaft). Elképesztő, hogyan változik meg Cohn-Bendit arca műfelháborodása, fröcsögő üvöltözései után néhány pillanattal, amint kielégülten hátradől székében, és élvez. Élvezi a rontást, a rombolást, élvezi annak tudatát, hogy le fogják szavazni a magyar utat pártoló képviselőket.

A teljes publicisztikát az mno-n olvashatja.

(Körmendy Zsuzsanna - Magyar Nemzet, 2013. július 4.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések