ajánlott oldalak

Szociális városrehabilitáció Kaposváron lakossági közreműködéssel

A Szociális városrehabilitáció Kaposváron elnevezésű projekt keretében 685 millió forintot fordít az önkormányzat a szentjakabi városrészben bérlakások és közterületek megújítására, közösségi ház építésére lakossági közreműködéssel - közölte a város polgármestere hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. július 8., 13:35
nyomtat küld

Szita Károly (Fidesz-KDNP) ismertette: a döntően uniós támogatással - és 100 millió forint önkormányzati forrással - megvalósuló program részeként a Pécsi utca - Nádasdi utca - Nap utca - Hold utca - Csillag utca - Hajnal utca - Móricz Zsigmond utca által határolt területen belül 32 önkormányzati bérlakást újítanak fel, de megújulnak a közterek és épül egy játszóudvar is.

Tájékoztatása szerint a tervek között szerepel egy szolgáltató- és közösségi ház építése, amely a roma nemzetiségi önkormányzat új székhelye lesz, és számos programot is ott tartanak majd. A négy évnél fiatalabb gyermekeknek korai fejlesztési és szocializációs készségfejlesztő klubot, a tizenéves korosztálynak egyéni felzárkóztató, tanulást segítő és szabadidős programokat szerveznek, és lesznek környezetrendezési akciók, közösségfejlesztő és egészségmegőrző foglakozások.

A polgármester jelezte: az ősszel kezdődő munkákban számítanak a környék lakóira is. Velük együtt, közösen szeretnék rendbe tenni a városrészt, ezért arra kérte a roma önkormányzat vezetőit, hogy mérjék fel, az érintett területen élők közül hányan vállalnának munkát - mondta Szita Károly. Hozzátette, a jelentkezőket segédmunkásként foglalkoztatja majd a kivitelező, így segély helyett munkabért kapnak.

Boti Tiborné, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke ez utóbbi kapcsán elmondta: a városnak ezen a részén a legmagasabb a munkanélküliek aránya. Sok emberrel beszélt, közülük sokan vannak, akik nagyon várják ezt a lehetőséget, szívesen dolgoznának az új programban és a képzéseknek is örülnek - tette hozzá.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ