ajánlott oldalak

Új épületet kap a munkaügyi kirendeltség Pécsen

Új, modern épületben fogadhatja az ügyfeleket a Baranya Megyei Kormányhivatal pécsi járási munkaügyi kirendeltsége 2014 végétől.
Létrehozva: 2013. július 10., 16:47
nyomtat küld

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere szerdán adta át Hargitai János kormánymegbízottnak annak a Szabadság utcai volt központi menzának a kulcsait, amelynek helyén felépül az új kirendeltségnek otthont adó 1400 négyzetméteres épület. A területet az önkormányzat biztosítja a kormányhivatalnak.

A beruházás összege a tervek elkészítése után lesz ismert, de biztos, hogy a fejlesztést a Nemzeti Munkaügyi Hivatal finanszírozza az országosan 56 munkaügyi kirendeltség építését, illetve felújítását biztosító 6 milliárd forint európai uniós forrásból. Az új pécsi munkaügyi épületre azért van szükség, mert a jelenleg használt Zrínyi utcai ingatlan nem felel meg a kor követelményeinek. Az épület kicsinek bizonyult a napi átlagos félezres ügyfélforgalom lebonyolításához, ugyanakkor nem lehet bővíteni, és a közelében való parkolás is nehézségekbe ütközik.

Csizi Péter az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a város több szempontból is nyer a kormányhivatallal való együttműködéssel: eltűnik egy évek óta nem használt, romos, a városképet rontó ingatlan, a helyén pedig egy 21. századi létesítmény épül, amely hasznos, fontos a társadalom számára.

Hargitai János azt hangsúlyozta, hogy az új kirendeltség  ideális helyen működhet, közel a belvároshoz, a vasútállomáshoz és a távolsági autóbusz-állomáshoz egyaránt, és ez fontos szempont a vidékről érkezők számára. Hozzátette, a vasútállomásnál jövő őszre egy kormányablak létrehozását is tervezik. A pécsi járásban májusban 4366 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván, az álláskeresési ráta 10,8 százalékos volt.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ