ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Helyhiányos sajtószabadság

Alig telt el egy hónap a szárszói Farkasházy-piknik óta, ahonnan a nyaraló tulajdonosa kitiltotta - többek között - lapunk újságíróját, máris itt az újabb ragyogó példa a balliberális szektor legendás sajtószabadság-tiszteletére.
Létrehozva: 2013. július 24., 10:46
nyomtat küld

Most Bajnai Gordon stábja próbálta megakadályozni, hogy a Magyar Hírlap újságírónője följusson a felcsúti kirándulásra induló panorámabuszukra. A Pesti Srácok internetes oldalán látható a felvétel, amelyen Bajnaiék sajtófőnöke, Rácz Krisztina rezzenetlen arccal fejtegeti: telt ház van, nincs hely a buszon, még ha ez most nem látszik is, hamarosan jönnek azok az újságírók, akik a még üres ülésekbe lehuppanhatnak. Amikor a hírlapos kollegina felveti, ő akár állva is szívesen utazna (gondolom, nem a társaság végett, hanem mert szeretné a munkáját végezni), akkor a sajtófőnök kioktatja: azt nem lehet, tiltják a közlekedési szabályok, inkább autózzon utánuk, viszontlátásra.

Ám a kiebrudalt hölgy nem esik kétségbe, hanem a képbe éppen belibbenő Karácsony Gergelyhez fordul, mondjon már valami biztatót. Ő azonban megkukul, így megint csak Rácz sajtófőnök érkezik, megismételve helyhiányos tézisét. Ekkor a kollegina magát Bajnai Gordont kéri, segítsen már, az ég szerelmére. Ki, ha ő nem? A volt miniszterelnök azonban amerikai pénzből fazonírozott mosolyt villantva odébbáll - talán észre sem veszi, hogy megszólították. Nagy embereknél előfordul az ilyesmi.
Talán még ma is ott állna leforrázva a tudósításában korlátozott hölgy, ha nem sietnek segítségére kollégái, akik - bár ez a felvételen már nem látszik-hallatszik - nehezményezik Bajnaiék tempóját, ami minden, csak nem kulturált, ellenben meglehetősen suttyó. A tiltakozás hatására a hírlap riporterét végül felengedik a buszra. Ott aztán azzal szembesül: nemhogy telt ház nincs, de egy kisebb focicsapat is felférne még, masszőrrel, labdaszedőkkel együtt. Vagyis a képébe hazudtak. Ez még nem is lenne szokatlan - a baloldalon hagyománya, rítusa van a lódításnak, amit igazságbeszédnek szoktak nevezni. Viszont kellemes meglepetés az újságíró kollégák szolidaritása - inkább ebből kellene hagyományt teremteni.

Abba most ne menjünk bele, hogy a felcsúti körutazás a kínos nyitány után még kínosabban végződött, s Bajnai az őt fogadó tüntetők miatt végül rövidített röppályán, egy szeméttelep tőszomszédságában oszthatta csak az észt a meghívott vagy megtűrt sajtómunkásoknak. A lényeg: a sajtószabadságért élő-haló, vergődő balliberálisok utolsó reménysége csak a baráti sajtót hívta meg a felcsúti buszos turnéra. Lapunkat, a Hír Televíziót vagy a Magyar Hírlapot nem - minek is. Bajnainak nem hiányoznak visszakérdező újságírók, kekeckedő közbevetések. Amúgy is, már a könyökén jön ki, hogy folyton Hajdú-Bét-ügyről, öngyilkos libatenyésztőkről, eltűnt százmilliókról faggatják, miközben ő a haza fényre derítésén fáradozna. Az imázsa már így is körülbelül olyan, mint Matuska Szilveszteré. Pedig a nagy óceánon túl, illetőleg a Bilderberg-konferencián mindent olyan szépen megszerveztek neki, a kam pánycech egy részét is állják. Ám a konok magyarokra láthatóan kevéssé hatnak néhai Saul Alinsky szélsőséges kampánydirektívái, amelyek hol székházfoglalásban, hol egyetemblokádban öltenek testet. Most akkor mihez kezdjen?

Pilhál Tamás teljes publicisztikáját a szerdai Magyar Nemzetben olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2013. július 24.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések