ajánlott oldalak

Kétmilliárd forint értékben újítottak fel utakat Nógrád megyében

Nógrád megye nyugati részén három mellékút újult meg összesen 2 milliárd 36 millió forintból az Új Széchényi Terv keretében - közölték a Magyar Közút Nonprofit Zrt. projektzáró rendezvényén, szerdán Nagyorosziban.
Létrehozva: 2013. augusztus 28., 14:22
nyomtat küld

Ürmössy Ákos, a cég Nógrád megyei igazgatója elmondta: az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból összesen 19 kilométernyi szakaszon újítottak fel erősen leromlott állapotú mellékutakat Rétság-Galgaguta, Bánk-Nógrádkövesd, valamint Nagyoroszi-Dejtár között. Mindhárom szakaszon elvégezték a burkolatok megerősítését és szélesítését, a kopórétegek cseréjét, a belterületeken felújították a vízelvezető árkokat és a buszöblöket, a külterületeken pedig rendbe hozták az átereszeket és az árokpadkákat - tette hozzá.

Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője komoly sikernek nevezte a mintegy 10 ezer embert érintő fejlesztéseket. Hozzátette: fontos, hogy a beruházások folytatódjanak 2014-től, de lát lehetőséget további fejlesztésre még ebben az évben is. Hangsúlyozta: a szakmával együtt mindent  elkövetnek, hogy lépésről lépésre felújítsák a Nógrád megyei úthálózatot.

Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, megyei miniszteri útügyi biztos a rendezvényen úgy fogalmazott: a Regionális Operatív Program (ROP) keretén belül átlag feletti volt a megyei érdekérvényesítés, "de ez nem azt jelenti, hogy elégedettek lehetünk a Nógrád megyei közutak állapotával". Közölte, az elmúlt három évben meghaladta az egymilliárd forintot az útfejlesztésekre megkötött vállalkozási szerződések összege. Elmondta azt is: a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) forrásából még ebben az évben mintegy 33 milliárd forint áll a Magyar Közút rendelkezésére az egy-, két- és három számjegyű utak burkolatfelújítására. A Nógrád megyei listát 3 milliárdos kerettel állítják össze.

Gutyán Gergely, a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője kifejtette: nemcsak társadalmi, de gazdasági, turisztikai szempontból, a megye megítélése szempontjából is jelentőségük van az ilyen fejlesztéseknek, és jelezte, hogy a  következő hét évben is fontos szerepe lesz az utak felújításának. Annak kapcsán, hogy a kivitelezők már megkapták a juttatásukat, kiemelte: a közreműködő szervezet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a korábbi példákkal ellentétben határidőn belül rendezzék a számlákat.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ