ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Heves megye 37 milliárd forint támogatást kapott

A Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében Heves megyében közel 7400 nyertes több mint 37 milliárd forintnyi támogatást kapott - közölte Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Hatvanban.
Létrehozva: 2013. augusztus 29., 16:51 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 29., 17:06
nyomtat küld

 A Darányi Ignác Terv ÚMVP támogatásával megvalósult projekteket bemutató roadshow hatvani sajtótájékoztatójáról a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleményben tájékoztatta az MTI-t.
    
Heves megyében a legtöbb forrás állattartó telepek korszerűsítésére jutott, de jelentősek voltak a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához, a gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez, a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatások, továbbá az agrár-környezetgazdálkodási kifizetések is - részletezte Búsi Lajos.
    
A helyettes államtitkár emlékeztetett: a 2007-2013. közötti uniós költségvetési ciklusban jelenlegi árfolyamon mintegy 1400 milliárd forint támogatás áll Magyarország rendelkezésére agrár- és vidékfejlesztési célokra. Ennek az összegnek több mint 90 százalékát már lekötötték, így a ciklus végéig várhatóan nem marad elköltetlen forrás. Az 1400 milliárd forintos keretből 892 milliárd forintot már kifizettek. Ezek az uniós források az önrészekkel együtt csaknem 3000 milliárd forint értékű fejlesztést tesznek lehetővé.
    
Az észak-magyarországi régióban több mint 27 és fél ezer nyertes pályázat volt, amelyek összesen mintegy 150 milliárd forintnyi ÚMVP támogatást kaptak - mondta a helyettes államtitkár.
    
Búsi Lajos ismertetése szerint Heves megyében több példaértékű projekt valósult meg. Egyebek mellett kiemelte annak a noszvaji állattartó telepnek a bővítését, melyre 24 millió forint támogatást folyósítottak. Továbbá példaként hozta annak az egri pincészetnek a fejlesztését is, melyre 64 millió forint támogatást nyújtottak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA).
    
Beszélt arról is, hogy a kormány vállalta, átfogó és értékalapú fejlesztést indít a Tisza-tó térségében. A fejlesztés során összehangolják a környezetvédelmi szempontokat a minőségi turizmus fogadására alkalmas üdülőtérség, valamint az ott élők életminőségét javító lehetőségek kiaknázásával.
    
Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató, a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot bemutató roadshow fontosságát hangsúlyozta, véleménye szerint ugyanis az ott bemutatott pozitív példák hozzájárulhatnak a következő évek sikereihez. Az uniós források felhasználása  mindenki számára elérhető, a pályázatok megvalósításával pedig kézzelfoghatóak az eredmények - emelte ki.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések