ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az önkormányzat takaríttatja el a leégett csokoládégyár romjait Salgótarjánban

Szeptember végére eltakarítják Salgótarjánban a két évvel ezelőtt leégett csokoládégyár közegészségügyileg veszélyessé vált romjait. Az önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén egyhangúlag szavazott az ehhez szükséges hétmillió forint elkülönítéséről.
Létrehozva: 2013. augusztus 29., 18:13
nyomtat küld

A salgótarjáni Lívia Csokoládégyár 2011. október 14-én égett le. A tűz martaléka lett a kiszállításra váró karácsonyi készlet, több tonna csokoládé-alapanyag, valamint a cég teljes dokumentációja. Mivel a tulajdonos az elhúzódó rendőrségi és tűzoltósági vizsgálat miatt nem jutott a biztosítási összeghez, s a hitelezői szorongatták, beszüntette a társaság tevékenységét. Időközben a vállalkozó elvesztette a cég fölötti irányítását is, idén januártól felszámoló rendelkezik a csokoládégyár vagyonával.     

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere a közgyűlés csütörtöki ülésén utalt arra, hogy a csokoládégyár az egyik lakótelep közepén, egy kiürített iskolaépületben működött, a tűzeset után egészségre ártalmas, veszélyes anyagok maradtak hátra, amelyeket a tulajdonos nem számolt fel, s eddig az önkormányzat - mivel nem tulajdonos - szintén nem takaríttathatott el.     

"Tarthatatlan állapot, hogy vaddisznók, patkányok vannak a területen, a leégett tetőszerkezet azbesztje pedig veszélyezteti az egész környéket" - mondta, majd megjegyezte: a társaság, illetve később annak felszámolója a vagyonbiztosítási szerződésük alapján bejelentette kárigényét a Uniqa biztosítónak. A biztosító az idén márciusban megváltoztatta korábbi álláspontját, és megtagadta a kártérítés kifizetését - tette hozzá.
    
A polgármester az MTI-vel azt közölte: mivel a veszélyes hulladék eltakarításának költségeire is fedezetet nyújtó kártérítési összeg peres eljárásban esetleg csak évek múlva fog rendelkezésre állni, azt indítványozta, hogy az önkormányzat előlegezze meg ennek csaknem hétmillió forintos költségét. Ezt egyhangúlag elfogadta a közgyűlés, így szeptember végére elszállíthatják a leégett csokoládégyár romjait, és mentesíthetik a lakótelepet a veszélyes hulladéktól - mondta.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések