ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Másfél milliárdos fejlesztés a Lakiteleki Népfőiskolán

Másfél milliárd forint összegű, kiemelt kormányzati beruházás indult a Lakiteleki Népfőiskolán – jelentett be Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. augusztus 30., 12:09 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 30., 14:25
nyomtat küld

Másfél milliárdot szavazott meg az Országgyűlés annak érdekében, hogy a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat központjaként megújuljon - mondta Lezsák Sándor.
   
Hozzátette: a felújítás és a fejlesztés a Szeged-Csanádi Püspökség tulajdonában lévő Lakiteleki Népfőiskola huszonöt hektáros területén több ütemben valósul meg.
   
Lezsák Sándor beszámolt arról, hogy beruházás egy 1200-1300 méter mély termálkút fúrásával kezdődött, a kútból nyert meleg vízzel kiváltják a népfőiskola gázfűtését. Ez évente 30 millió forintnál is nagyobb megtakarítást jelent. A meleg vizet a szomszédos területen megvásárolt, 6 ezer négyzetméter alapterületű üvegházakban tervezett növénytermesztéshez is felhasználják.
   
A népfőiskola önellátó lesz, de a terményekből jut majd Lakiteleknek és a Szentkirályi Általános Iskolának is - fűzte hozzá.     A beruházás után több mint 50-nel nő a népfőiskolán dolgozók száma.
   
Lezsák Sándor elmondta: a beruházás keretében valamennyi épület megújul, termálkutat fúrnak, rendbe hozzák az üvegházakat, egy fogadó építésével a szállodai férőhelyeket bővítik, valamint a melegvíz fürdőmedencét is fog táplálni.
   
Az a bizalom, amely az első pillanattól érzékelhető volt a katolikus egyház és a többi történelmi egyház részéről, megmarad, és a népfőiskola továbbra is a Kárpát-medencei nemzeti felemelkedés, a magyarok érdekében tevékenykedik - hangsúlyozta a népfőiskola alapítója.
   
Kerényi János kormánymegbízott, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője, akit a kormány a kiemelt beruházás koordinációjára kijelölt, kiemelte: a beruházás révén a Kárpát-medence közepén találkozóhely alakul ki.
   
Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 13 évben a megyében nem volt olyan beruházás, amely teljesen hazai forrásból valósult volna meg.
   
Hangsúlyozta: minden meg fognak tenni, hogy a kiemelt kormányzati beruházás megvalósulását ne akadályozza a bürokrácia.
   
Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke kiemelte: a terület tulajdonosaként örömmel segítik a beruházást.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések