ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kezdődik a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út építése

Szeptemberben megkezdődnek a Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz első ütemének kivitelezési munkálatai - jelentette be a város polgármestere és a beruházó képviselője sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei megyeszékhelyen pénteken.
Létrehozva: 2013. augusztus 30., 13:25 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 30., 14:18
nyomtat küld

A 2,2 kilométer hosszú, kétszer egysávos útszakasz az M3-as autópályát köti majd össze a kálmánházi úttal - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője. A több mint 3,4 milliárd forint kivitelezési költségű, uniós támogatású fejlesztés építési munkálatait a Duna Aszfalt Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. végzi el.
   
Óriási jelentőségű az elkerülő út a város szempontjából, hiszen az útszakasz által érintett területen egy komoly gazdasági-ipari övezet található - hangsúlyozta Kovács Ferenc (Fidesz-KNDP) polgármester a tájékoztatón.  Hozzátette: az útszakasz az épülő új Lego-gyár mellett a már itt működő francia Michelin, a német Eissmann és Contitech cégek számára biztosít majd közvetlen autópálya-kapcsolatot, az általuk lebonyolított teherforgalom pedig a város helyett a sztrádára helyeződik át. Kovács Ferenc emlékeztetett arra is, hogy az út építése több mint tíz évvel korábban valósulhat meg, mint azt az előző kormány tervezte. A kivitelezési szerződést már aláírták, az építkezés szerdán a munkaterület átadásával indulhat - mondta a városvezető.
   
A munkálatok keretében egy új csomópont épül ki az M3-as autópályán: az építkezés sok földmunkával és magas töltések kialakításával jár - fűzte hozzá Loppert Dániel. A nyugati elkerülő út első szakaszát 2014 végére tervezik befejezni. A Nyíregyházát nyugatról elkerülő út második ütembe tartozó fejlesztésének, a kálmánházi út és a Nyíregyházát Tiszavasvárival összekötő 36-os főút közötti szakaszának kiviteli tervei elkészültek, a közbeszerzést 2014 elején írhatja ki a NIF. A munkálatok - eredményes tendereztetés esetén - a jövő év tavaszán kezdődhetnek meg. A nyugati elkerülő építése később a 36-os főút és a Nyíregyháza-Bodrogkeresztúr közötti 38-as számú főút közötti, majd utóbbitól a város nyírszőlősi részéig tartó szakaszokkal folytatódhat.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések