ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Új könyvtárat adtak át Nagytétényben

Átadták a XXII. kerület új könyvtárát a nagytétényi városrészen pénteken, a közművelődési intézmény az egykori zsinagóga felújított épületében fog működni.
Létrehozva: 2013. augusztus 30., 13:28 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 2., 10:17
nyomtat küld

Budapest azon városok közé tartozik, amelyek legrégebbi őrzői a könyveknek, a könyvtárak fontos szerepet töltenek be a főváros életében - mondta ünnepi beszédében Tarlós István főpolgármester, aki felidézte, hogy 110 éve kezdte meg működését az első nyilvános könyvtár. Hozzátette: a hálózat a 20. században folyamatosan bővült és könyvekkel gyarapodott, és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár mára Budapest legnagyobb közművelődési intézménye. Mint mondta, az intézmény lépést tart a technika fejlődésével és egyre több digitális kiadványt kínál.  A főpolgármester szavai szerint a fővárosi önkormányzat elkötelezett a kulturális értékek megőrzésében, gyarapításában. Úgy fogalmazott, hogy nincs sok pénz, de átgondoltan, reálisan haladva mindent megtesznek a művelődési lehetőségek gazdagításáért.
   
Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP), a XXII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy az egykor mostoha sorsú külső kerületben megindultak a fejlesztések, Nagytétény megújítására több mint 1 milliárd forintot fordítottak. Ebből egyebek mellett új művelődési ház épült az életveszélyessé vált mozi helyén, megújult és új funkciót kapott a Szellmann-ház, és számos közterületet, köztük a régi piacot felújították. A polgármester a további tervekről szólva jelezte: most Budafokra koncentrálnak, támogatási forrást nyertek a szakorvosi rendelő felújítására, és pályáztak a fővárosnál piac átépítésére, illetve a Városház tér megújítására.
   
Németh Zoltán (Fidesz), a városrész országgyűlési képviselője kiemelte: a helyi közösség régóta várt az új könyvtárra, amely a főváros idei legnagyobb könyvtárfejlesztése. Szavai szerint az akadálymentesített műemléki épület alapterülete a felújítás után háromszorosára bővült és hosszú nyitva tartással várja a látogatókat. Kitért arra is, hogy a nagytétényi beruházások munkahelyeket teremtettek, a Szellmann-ház lehetőséget ad a helyi vállalkozások fellendítésére.
   
Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója az önkormányzatokkal való együttműködést méltatta. Mint felidézte, az elmúlt tíz évben a 49 könyvtárból álló hálózatban 11 új tagkönyvtár épült és húsz újult meg.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések