ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Jóváhagyták a Margitsziget átadás-átvételét

Jóváhagyta a Margitsziget átadás-átvételi eljárásának menetét és a Sanghajjal kötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés kedden.
Létrehozva: 2013. szeptember 3., 10:08 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 3., 11:01
nyomtat küld

Az Országgyűlés döntése nyomán a Margitsziget július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől. Az átadás-átvétel részleteiről szóló megállapodást augusztus 22-én írta alá Tóth József, a XIII. kerület szocialista párti polgármestere és Tarlós István főpolgármester.
   
A dokumentum rögzíti egyebek mellett a folyamatban lévő ügyek átadásának menetét, továbbá azt is, hogy a fővárosi önkormányzat 2014. január 1-jétől jogosult a kerületek által beszedhető helyi adók bevezetésére.
   
A Fővárosi Közgyűlés kedden 21 igen szavazattal, az MSZP és a PM tartózkodása mellett hagyta jóvá a megállapodást. A XIII. kerület képviselő-testülete csütörtökön tárgyalja az előterjesztést.
   
A közgyűlés hatályba helyezte a Budapest és Sanghaj közötti testvérvárosi megállapodást is. A dokumentumot a múlt héten írta alá a két város főpolgármestere, Tarlós István és Jang Hsziang. A megállapodás - amely öt évre szól és korlátlanul meghosszabbítható - alapvetően a kulturális területre koncentrál, miközben városüzemeltetési, városfejlesztési, egészségügyi és szociális kérdésekre is kiterjed.
   
A javaslatot egyhangúlag támogatta a testület.

Elkobzott tárgyakat kapnak a főváros szociális intézményei

A közterület-felügyelők által elkobzott ruhaneműket és egyéb tárgyakat kapnak a fővárosi önkormányzat szociális intézményei a Fővárosi Közgyűlés keddi ülésén egyhangú szavazással jóváhagyott javaslat értelmében. Sárádi Kálmánné főjegyző indítványában jelezte: a jogellenes közterület-használat során elkobzott dolgokat a főváros ingyenesen átruházhatja a szociális intézményeknek.  A korábbi közterület-felügyelet, mai nevén Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság egy 384 tételből álló listán összegezte a tavaly június 15. és december 27. között elkobzott tárgyakat. Ezek között ruhaneműk, elektronikai eszközök - egyebek mellett Playstation, videokamera -, elemek és kozmetikumok szerepelnek, de van például madárdísz, kézi gyalu, napernyő, sövényvágó és lóbalzsam is a listán.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések