ajánlott oldalak

Újra használhatják a gyerekek a szentesi gyógyfürdőt

Újra használhatják a gyerekek a szentesi gyógyfürdőt, ahol az elmúlt évtizedekben generációk tanultak meg úszni – jelentette be Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője szerdán az alföldi városban.
Létrehozva: 2013. szeptember 4., 13:13
nyomtat küld

A tisztiorvosi szolgálat a jogszabályi előírások miatt tavaly ősszel tiltotta meg, hogy 14 évesnél fiatalabbak orvosi beutaló nélkül használhassák a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházhoz tartozó gyógyfürdőt – emlékeztetett az előzményekre sajtótájékoztatóján a politikus.

A szentesiek körében azonban nagy igény mutatkozott arra, hogy a családok együtt használhassák a fürdőt, illetve, hogy újraindulhasson az úszásoktatás. Az érintett szervek együttműködésével sikerült megoldást találni – közölte a képviselő. A kórház kivonta a fürdő udvari medencéjét az egészségügyi ellátásból, a vízkeverés módját pedig megváltoztatta. A medencébe továbbra is kerül termálvíz, ugyanakkor a hozzá kevert hideg vízzel együtt már a jogszabályi előírások alapján nem minősül gyógyvíznek, így gyerekek is fürödhetnek benne.

Kéthetente bakterológiai vizsgálatot végeznek

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója elmondta, a fürdő medencéit minden este leeresztik és kitakarítják, kéthetente pedig bakteriológiai vizsgálatot végeznek, így garantálva a megfelelő vízminőséget. Az egészségügyi intézmény egyeztet a város iskoláival arról, hogy miként szeretnék igénybe venni úszásoktatásra a fürdőt – tette hozzá.

(MTI - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ