ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Valamennyi józsefvárosi iskola sportudvara megújult

A Németh László Általános Iskola sportudvarának felújításával valamennyi iskolájában megújította a tornatermet illetve a sportpályáját Józsefváros Önkormányzata az elmúlt 5 évben. A legújabb sportudvar avatásán Kocsis Máté elmondta: ezekre a fejlesztésekre a pályázati támogatások mellett mintegy 400 millió forintot költött az önkormányzat.
Létrehozva: 2013. szeptember 4., 13:23 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 4., 16:09
nyomtat küld

Az elmúlt öt évben a pályázati források mellett mintegy 400 millió forintot biztosított az önkormányzat a józsefvárosi általános iskolák sportudvarának felújítására - mondta Kocsis Máté az avatáson. Józsefváros polgármestere hozzátette: a Németh László Általános Iskolában lévő pálya megújítására nem csak azért volt szükség, mert az aszfaltburkolat felfagyott, használata pedig balesetveszélyessé vált, hanem azért is, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak a mindennapi testnevelésórákhoz.

Fotó: fidesz.hu

A 15 millió forintos fejlesztés során gumiburkolatot kapott a több mint 500 négyzetméter alapterületű sportudvar, ahol a gyerekek eztán kosárlabdázni, kézilabdázni valamint focizni tudnak, de kialakítottak magas és távolugró helyet is. A felújítás során az eddig gondot okozó csapadék elvezetését is megoldották.

A polgármester a gyerekekhez fordulva azt mondta: a sport nem azért fontos, mert sokat mondogatják a felnőttek, hanem azért, mert fair play-re tanít, vagyis arra, hogy tisztességesek vagyunk egymással. Így nőhet fel az a generáció, amelyről már régóta álmodnak az idősebb magyarok - folytatta Kocsis Máté.

Józsefváros polgármestere jelezte: annak ellenére, hogy az iskolák fenntartása már nem az önkormányzatok feladata, nem szeretnének eltávolodni az intézményektől, hiszen a józsefvárosiak gyermekei fontosak a kerület vezetése számára.

A Németh László Általános Iskola igazgatója megköszönte a Józsefvárosi Önkormányzatnak a fejlesztést és azt, hogy az állami kézbe kerülés után sem engedték el a kezüket. Schrancz Sándorné elmondta: az intézmény az 1970-es évek óta sport tagozatos iskolaként működik és most is kiemelt tantárgy a testnevelés.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések