ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Aláírták a fővárosi tömegközlekedés e-jegyrendszerének hitelszerződését

Aláírta a fővárosi közösségi közlekedés elektronikus jegyrendszerének hitelszerződését pénteken Budapesten a főváros és a hitelt nyújtó Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselője.
Létrehozva: 2013. szeptember 6., 13:14 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 6., 14:52
nyomtat küld

A szerződést Tarlós István főpolgármester, és Jean-Patrick Marquet, az EBRD önkormányzati és környezetvédelmi infrastruktúráért felelős igazgatója írta alá.  Ezt megelőzően Tarlós István azt mondta, a tömegközlekedés elavult jegyrendszere, annak technológiája "szánalmas és megmosolyogtató", a bliccelés miatt sok kárt okozott, és ugyan voltak korábban kísérletek a fejlesztésre, de azok az elhatározásnál tovább nem jutottak. Az EBRD által nyújtott 54,5 millió eurós hitel segítségével most - ahogy Tarlós István fogalmazott - utol tudják érni Európát. A fejlesztés három fő célja a jegyrendszer megújítása, új jegyvásárlási csatornák nyitása és a bliccelés visszaszorítása.
   
A jeggyel és bérlettel utazók számára is kényelmesebb lesz a rendszer használata, a hamisítást és a bliccelés lehetőségét pedig kizárják. A bérlettel utazóknak a bevezetés után nem kell többet sorban állniuk, a chipkártyás bérletet ugyanis otthonról az interneten is fel tudják majd tölteni, a jegyet vásárlók pedig időalapú rendszert használhatnak, amely igazságosabb a jelenleginél - mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy később a rendszer alkalmas lesz az érintés nélküli bankkártyák kezelésére is. A kivitelezési tendert már kiírták. Ezen, mint Tarlós István elmondta, nyolc pályázó indult. Elsőként a bérletes utasok tudják majd használni az új jegyrendszert 2014-től. Az időalapú jegyrendszer bevezetése ezt követően történhet meg.
   
Jean-Patrick Marquet az aláírás előtt azt mondta, az utazás az új elektronikus jegyrendszerrel gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb lesz mindenkinek, a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) pedig lehetővé teszi, hogy növelje hatékonyságát és javítsa a szolgáltatás minőségét. A fejlesztés az igazgató szerint jól mutatja, hogy Budapestnek van jövőképe, és ebben a hatékonyabb, kényelmesebb és jobb közösségi közlekedés is szerepel. Az EBRD-vel kötendő hitelszerződést keddi ülésén hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés. A hitel felvevője a BKK lesz. A kölcsönszerződés mellett egy önkormányzati támogatási szerződést is meg kell kötni az EBRD gyakorlatának megfelelően az önkormányzat, a BKK és a bank között.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések