ajánlott oldalak

Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdő parkerdejében

Európai uniós forrásból megújul a debreceni Nagyerdő parkerdeje: a város önkormányzata 1,95 milliárd forint támogatást nyert a csaknem 2,4 milliárd forintos beruházáshoz - jelentette be Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón, a helyszínen.
Létrehozva: 2013. szeptember 9., 15:13 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 10., 12:53
nyomtat küld

A beruházás első projektelemeként megújul a nagyerdei szabadtéri színpad. Felújítják és bővítik és akadálymentessé teszik a jelenlegi épületet, ezer személyes nézőteret alakítanak ki - ismertette Kósa Lajos. Hozzátette: teljesen megújul a Békás-tó és környéke, új kutat fúrnak, kikotorják és újrabélelik a tó medrét, s megújítják a 19 hektáros zöldfelület növényvilágát.

A második projektelem keretében ködszínházat (vízi attrakciót) építenek és parkosítanak a Csónakázó-tó helyén. A ködszínház környezetében 198 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázst is építenek, a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának folytatásaként öntött gumi burkolatú futópályát is kialakítanak - ismertette a beruházás részleteit Kósa Lajos.

A fejlesztéshez 415,6 millió forint saját forrással járul hozzá az önkormányzat

Papp László (Fidesz), a város gazdaságfejlesztési stratégiájáért felelős alpolgármester tájékoztatása szerint a fejlesztéshez 415,6 millió forint saját forrással járul hozzá az önkormányzat. A közbeszerzési eljárás eredményeként a projektelem megvalósításának lehetőségét a debreceni Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft., a második részét pedig a debreceni Hunép Universal Építőipari Zrt. és az Épkerservice Építőipari- Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. alkotta "Hajrá, Debrecen!" Konzorcium nyerte el - közölte Papp László.

(MTI - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ