ajánlott oldalak

Fónagy: Erre a modernkori magyar gazdaságtörténetben nem volt példa

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 Ma reggel című műsorban azt mondta: az ellenzék, a politikai közvélemény is a rezsicsökkentést támogatja, hiszen ilyenre a modern kori magyar gazdaságtörténetben nem volt példa.
Létrehozva: 2013. szeptember 10., 11:39 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 10., 11:58
nyomtat küld

"Évtizedekig az emelés volt a jellemző, most pedig megtörténik a rezsicsökkentés" – hangsúlyozta Fónagy János a műsorban. "Ahol négy gyerek van, és négy kád vizet engednek le a fürdéskor, ott eleve magas a fogyasztás, tehát a luxust szembeállítani az alacsony fogyasztással, nem állja meg a helyét" - fogalmazott az államtitkár.

Fónagy János az m1 Ma reggel című műsorában

Mint mondta, mintaháztartásokat vizsgálnak a kezdetektől, amelyek lehetnek két kereső, két gyerekes, vidéken élő, vagy épp nyugdíjas, lakótelepen élő, távfűtéses családok. Ebből azt lehet látni, hogy 40-50 ezer forinttól 90-100 ezer forintig lesz az éves megtakarítása ezeknek a családoknak – emelte ki Fónagy János hozzátéve: egy vasárnapi ebédre, vagy a patikaszámlára, vagy egy nyári kéthetes nyaralásra lefordítva látható, hogy ezek már nem névleges pénzek, hanem a mindennapok költségeiben érezhető megtakarítások.

A rezsicsökkentésnek más gazdaságpolitikai hatásai is vannak, így például csökkenti az inflációt, valamint a reáljövedelmek is növekednek; egy minimálbér emelés a versenyképességet alap esetben rontja a vállalkozónál, a rezsicsökkentés azonban nem, mert az a vállalkozásokra is érvényes – fejtette ki az államtitkár.

"Ezek a lépések már most is mérhetően láthatóak a magyar fogyasztásban és gazdaságban: átalakult a magyar turizmus belső struktúrája, élénkült a hazai turistaforgalom" – hangsúlyozta Fónagy János.

(hirado.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ