ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Ötéves az Egészséges Vásárhely Program

Ötéves az Egészséges Vásárhely Program (EVP), a település minden polgára számára az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés területén szolgáltatásokat nyújtó átfogó kezdeményezés - közölte Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester kedden az alföldi városban.
Létrehozva: 2013. szeptember 10., 16:50
nyomtat küld

A politikus felidézte, a hódmezővásárhelyi közgyűlés az országban elsőként szervezte meg a programot, felismerve, hogy az egészségügyi ellátórendszer valóban átalakításra szorul, de nem kórházbezárásokra, ágyszámcsökkentésre, vizitdíjra van szükség, sokkal inkább szemléletváltást kell elérni az intézményekben és az emberek körében. Az egészségmegőrzésben fontos feladata és felelőssége van a kórháznak, de még fontosabb a közösségnek, így az önkormányzatnak és magának az egyénnek is - tette hozzá.
    
A polgármester ismertetése szerint az EVP keretében öt év alatt 135 lakossági program valósult meg. Mintegy 2500 szív- és érrendszeri, a daganatos megbetegedések elleni küzdelem keretében pedig több mint 40 ezer szűrést végeztek. A humán papilloma vírus (HPV) ellen hat iskolai évfolyamban 1181 lány kapott védőoltást. A program részeként kétszáz vásárhelyinek nyújtottak segítséget a dohányzásról való eredményes leszokáshoz.
    
Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az uniós támogatásnak köszönhetően az EVP a következő években kistérségi szinten mintegy 60 ezer embert elérve folytatódik, a szolgáltatások köre is bővül.
    
A vásárhelyi kórházban egészségfejlesztési irodát alakítanak ki, ahol prevenciós nővér, dietetikus és pszichológus rendel majd. A kistérség lakói az egészséges életmóddal, a testsúlykontrollal kapcsolatos tanácsokat kapnak, kiemelt figyelmet fordítanak a dohányzás, az alkoholfogyasztás elleni küzdelemre, emellett sportprogramok keretében ösztönzik egészséges testmozgásra a helyi lakosokat – közölte a főigazgató.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések