ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Felújítás az új egészségkultúra szolgálatában

Egy újabb nagy lépést tettünk meg együtt a betegközpontú egészségkultúra kialakításáért - hangsúlyozta Dr. Molnár Ágnes, a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet főigazgatója annak alkalmával, hogy befejeződött a gyógyintézet teljes energetikai felújítása.
Létrehozva: 2013. szeptember 11., 15:47
nyomtat küld

A közismert nevén Várisi úti szanatórium felújítása során korszerű energetikai fejlesztésekre került sor az épület jellegzetes elemeit megtartva, aminek következtében jelentősen csökkennek a közüzemi díjak, és jelentősen javulnak a betegek komfortkörülményei.

Egy újabb nagy lépést tettünk meg együtt a betegközpontú egészségkultúra kialakításáért  - hangsúlyozta a szalagátvágást megelőző átadó ünnepségen Dr. Molnár Ágnes, a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet főigazgatója.

Az intézményvezető arról szólt, hogy a fejlesztés, a megújulás fontos érték. A gyógyintézet megújulása az egészségkultúránk megújítását is szolgálja, ami mindenekelőtt a bizalom és az együttműködés kultúráját jelenti az egészségügyben: a betegközpontú megközelítésekét, a gondoskodás, a nyitottság, az odafigyelés és felelősség kultúrájának elmélyítését – hangsúlyozta.

 Az egészségügy több mint szolgáltatási intézményrendszer, és többet jelent a szolgálatnál. Az új egészségkultúra annak belátását és felismerését jelenti, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk egészségünk megőrzéséért.Az új egészségkultúra ezért egyszerre a megőrzés és fejlesztés kultúrája, a bizalomé és az együttműködésé. Az egészség felelős megőrzéséé és tudatos fejlesztéséé – fogalmazott a főigazgató.

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a szanatórium épületéhez kötődő személyes élményeivel kezdte beszédét, majd kifejtette: a gyógyítás lehető legjobb feltételeinek a megteremtése – ennek érdekében dolgoznak a politikusok –, és az egészségügyben dolgozók  hivatása abban a közös célban találkozik, hogy a legnagyobb felelősséggel szolgálják egyaránt a közjót: a minőségi gyógyító munkát, a rehabilitációt, vagy akár a megelőzést.

 Politikusként kifejtette, hogy a többi területhez hasonlóan az egészségügyben is világos, átlátható, és ésszerű struktúrák rendszerének kialakítását célozta meg az országvezetés, a közjó leghatékonyabb szolgálata érdekében. A kormány prioritásként kezeli az egészségügyet, (mint ahogyan szeptemberben mintegy 95 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg januárig visszamenőlegesen a béremelését ), és prioritás marad az elkövetkezendőkben is az egészségügy, mert hisszük, hogy Magyarország gazdasági fellendülésének, versenyképességének egyik feltétele az egészség szerepének kiemelt értékelése, az egészség szolgálata – fogalmazott Sopron országgyűlési képviselője.

 Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere hangsúlyozta: a város életében fontos a gyógyintézet, aminek gyarapodásával a város gyarapodik, és az itt dolgozó soproniak és a környékbeli betegek érdekét is szolgálja a fejlesztés. Fejlődik a város – és ez mindig megelégedéssel töltheti el a soproniakat, attól függetlenül, hogy az intézmény nem önkormányzati fenntartású, hiszen a soproniak javát is szolgálja – szögezte le.
 
A beszédeket követően dr. Molnár Ágnes főigazgató, kormánymegbízott, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és dr. Fodor Tamás polgármester közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot, felavatva a megújult létesítményt.

A most felújított épületegyüttes 1950-ben épült. Eredeti tervezésénél még nem domináltak az energiahatékonysági szempontok, lényeges felújítás a projekt kezdetéig nem történt:  a nyílászárók és árnyokolók gyenge minőségűek voltak, a fűtésrendszer elavult, a hőleadók szabályozatlanul működtek. A nyertes pályázatnak köszönhetően mintegy félmilliárd forintból (496.451.954 Ft) valósult meg a rekonstrukció.

 A beruházás eredményeképpen korszerű fejlesztések valósultak meg: külső homlokzatszigetelés (10 cm vastagságú kőzetgyapot) a nyílászárók és árnyékolók cseréje (hőszigetelt, fakeretes ablakok – 607 db), a zárófödém szigetelés (12, ill. 15 cm vastagságú ásványgyapot), a fűtéskorszerűsítés (régi öntött vas radiátorok kompakt fűtőtestekre cserélése).

 A beruházásnak sokrétű a hozadékaként javult az épület komfortfokozata, energiahatékonyabb lesz a működés, a korábbi „F” besorolásról „A” kategóriára módosul  (közel 50 százalékos energia-megtakarítást eredményezhet), csökkennek a közüzemi díjak, csökken a káros anyag kibocsátás és nő a betegek elégedettsége.

(firtl.sopron.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések