ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Felavatták Albert Flórián síremlékét Óbudán

Felavatták Albert Flórián síremlékét hétfőn délelőtt az Óbudai temetőben. Az eseményre a Ferencváros egykori kiváló labdarúgójának születési évfordulója alkalmából került sor, a Császárnak nevezett, 2011 őszén elhunyt játékos szeptember 15-én, vasárnap lett volna 72 éves.
Létrehozva: 2013. szeptember 16., 12:46 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 17., 12:24
nyomtat küld

Pap Lajos szentendrei kőfaragó- és kőszobrász-mester alkotásának formája az aranylabdás futballista egykori mezszámát, a 9-est idézi, s benne kapura lövés közben ábrázolja Albert Flóriánt. A síremlék sarkában a zöld-fehér klub címere látható.
   
A sírnál elsőként Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke mondott beszédet, aki úgy fogalmazott, hogy a Fradi-család ezen a napon egy hősére emlékezik, és olyan embernek állít emléket, akinek a játék volt az élete, amelyet halálosan komolyan is vett. Albert Flórián tulajdonságai közül hűségét, kitartását és őszinteségét emelte ki, amelyet szerinte érdemes a következő nemzedékek elé jó példaként állítani.
   
Tarlós István, Budapest főpolgármestere felidézte az egykori világválogatott labdarúgó sikerekben gazdag pályafutását. "Ő volt az, aki Puskás Ferenc és Kocsis Sándor mellé fölállhatott volna a magyar labdarúgás képzeletbeli győzelmi dobogójára" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy Albert intelligens, "penge" játékával egykor százezreknek, sőt talán millióknak szerzett határtalan örömet. 
   
"Két éve nem is ő halt meg igazán, hanem a magyar labdarúgás" - jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy a magyar futballból mára jóformán csak a remény maradt meg, s azt olyanok éltetik, mint Albert Flórián.
   
A síremlék felavatásán részt vett Albert Flórián két gyermeke, Magdolna és ifjabb Albert Flórián, valamint bátyja, János a családjával. Tiszteletét tette az eseményen többek között az egykori játékostársak közül Szűcs Lajos, Rákosi Gyula és Szőke István, továbbá Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, akik meghatódva helyeztek el egy-egy szál virágot a Császár nyughelyénél. 
   
A 75-szörös válogatott Albert Flórián 2011. október 31-én hunyt el. Az egyedüli magyar aranylabdás labdarúgó 1959 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, a nemzeti csapatban 31-szer volt eredményes.
   
Az 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes Albert Flórián 2004-től a Nemzet Sportolója volt.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések