ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Helyreállított házakat adott át a Katolikus Karitász Baján

Átadta szerdán a Katolikus Karitász az első helyreállított lakóházakat Baja-Dunafürdőn, amelyek a júniusi árvíz idején károsodtak.
Létrehozva: 2013. szeptember 18., 14:40
nyomtat küld

A helyreállításhoz nyújtott segítségért a helyszínen Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója és Zsigó Róbert (Fidesz), Baja polgármestere mondott köszönetet a támogatóknak, az eseményen jelen volt Mádl Dalma, a szervezet jószolgálati nagykövete.
   
Baján június 6-án 80 embernek kellett elhagynia az otthonát a dunai áradás miatt, közülük 40 embernek dunafürdői lakóházából kellett kiköltöznie.
  
Écsy Gábor az MTI-nek elmondta: Dunafürdőn az összes épület károsodott az árvíz miatt, a Karitász azt a 48 épületet állítja helyre, amelyekben korábban is életvitelszerűen laktak és az árvíz idején nem volt rajtuk biztosítás.
   
Most hat Bárka utcai és két Pillangó utcai épület helyreállítása készült el, kívül-belül megújultak a burkolatok, újrafestették a házak homlokzatát és a kerítéseket. A házakban a vakolás, burkolatcsere, a nyílászárók javítása mellett a Karitász igény szerint más felújítási munkákhoz is biztosít építőanyagot és szakmai segítséget.
   
A Karitász igazgatója hozzátette: a többi épület helyreállítása is jól halad, a tervek szerint egy hónapon belül az összes ház felújítását befejezik. A helyreállítást úgy végzik, hogy egy esetleges későbbi áradás esetén ne károsodjanak jelentősen a vakolatok és a betonaljzatok.
   
Kitért arra is, hogy eddig csaknem 50 millió forintot fordítottak a munkálatokra az összefogás vonalán érkezett felajánlásokból és azokból az adományokból, amelyeket a Karitász közvetlenül kapott a támogatóktól.
   
A szervezet országos igazgatója elmondta, hogy a Karitász több mint száz ház felújítását vállalta a Duna több szakaszán; Mohácson például 30 lakóházat állítanak helyre, amelyekben a belvíz okozott károkat. A helyreállítási munka összköltsége 100-120 millió forint - tette hozzá.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések