ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Öt kiemelt közlekedési beruházás helyszíne Békés megye

Békes megye öt, nemzetgazdasági szempontból kiemelt közlekedés-fejlesztési program helyszíne; a beruházásokhoz az országos és a megyei szintű szakhatósági engedélyek rendelkezésre állnak, a kivitelezési munkálatoknak nincs akadálya - mondta Erdős Norbert kormánymegbízott szerdán Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségén a kiemelt közlekedési beruházások engedélyezéseiről szóló sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. szeptember 18., 15:46
nyomtat küld

Kiemelte: folyamatban van a 120-as nemzetközi vasúti korridor építése Gyoma-Békéscsaba-Lökösháza között, az M-44-es autóút kivitelezési munkálatai zöld jelzést kaptak valamennyi szakhatóságtól. Megtörténik a 47-es főút felújítása Békéscsaba és Orosháza között, az utat kiszélesítik és teherbírását 11,5 tonnára növelik. Két új határátkelő nyílik Románia felé Gesztnél és Dombegyháznál, az ehhez szükséges útszakaszok építési engedélyei is rendelkezésre állnak, Geszt és a román határ között, valamint Dombegyházától a román határig. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt öt közlekedési projekt a megye gyorsabb megközelíthetőségét szolgálja és élénkíti a térség gazdasági vérkeringését - jegyezte meg Erdős Norbert.

A kiemelt projekteknek köszönhetően a megye több városában valósulnak meg kapcsolódó beruházások több tízmilliárd forint nagyságrendben - mondta el Dobókői György igazgató, a kormányhivatal közlekedési felügyelősége részéről.  A kapcsolódó vasúti beruházások közül kiemelte a kivitelezés alatt álló gyomai vasúti aluljárót, a mezőberényi felüljárót és Békéscsabán a Szerdahelyi úti aluljárót. Békéscsabán kivitelezés előtt áll a jaminai városrészbe vezető közúti híd négysávosra szélesítése és Kétegyházán a új kerékpáros aluljáró építése. A vasúti fejlesztésnek köszönhetően az érintett településeken megújulnak a vasútállomások, új kerékpár- és gyalogos utak épülnek.
   
A 47-es főút felújításához kapcsolódóan Békéscsaba és Orosháza között két veszélyes kanyart iktatnak ki az útszakaszból. Az M-44-es fejlesztésénél az érintett városokban az autóúthoz korszerű csomóponti rácsatlakozásokat alakítanak ki.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések